Magiciana Fit
Urmărește-mă
Supă sănătoasă cu morcov, mazăre și gnocchi din năut

Supă sănătoasă cu morcov, mazăre și gnocchi din năut

O delicioasă supă sănătoasă cu morcov, mazăre și gnocchi din năut, pe care probabil o știe toată lumea. Ce-ar putea fi mai bun pentru stomac decât o supă caldă de legume, mai ales dacă e vorba de combinația gustoasă și sănătoasă dntre morcovi și mazăre. Pe când eram copil, îmi plăcea foarte mult această supă cu gnocchi, dar și în prezent îmi place la fel de mult. În această rețetă, am înlocuit gnocchi clasici cu o versiune mai sănătoasă din năut, pentru ca organismul meu să fie și mai fericit după ce o consum.

Supa de morcovi cu mazăre este o supă simplă și sănătoasă plină de legume și fibre cu gnocchi din năut gustoși și hrănitori. Cu ceva timp în urmă, i-am pregătit ca fel de mâncare principal: Gnocchi sănătoşi din năut (fără gluten) . Au un gust ușor asemănător cu cel de nucă și sunt plini de proteine, vitamine, minerale și fibre. Nu conțin gluten și pot înlocui gnocchi clasici în cazul celor care suferă de boala celiacă. Acasă la mine îi adorăm și sunt convinsă că și ție îți vor plăcea. Poți pregăti o cantitate mai mare de gnocchi, din care poți utiliza o parte pentru a pregăti această supă minunată, iar pe restul îi poți servi ca fel de mâncare principal cu diferite tipuri de sosuri.

Toți adepții alimentației sănătoase, dar și toți copiii vor savura această supă cu puține calorii. Știi pe cineva căruia să nu-i placă supa de morcovi? Gustul minunat și dulce al morcovilor și al mazărei va încânta papilele gustative ale tuturor membrilor familiei tale și îți va umple apartamentul cu o aromă apetisantă. Bon appetit.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Spală morcovii, decojeste-I și taie-i rondele.
  2. Topește untul într-o cratiță adâncă, prăjește ușor morcovii rendele, apoi toarnă apă deasupra astfel încât morcovii să fie acoperiți de apă.
  3. Adaugă sare și condimente, acoperă și fierbe timp de aproximativ 8 minute.
  4. Apoi adaugă în supă mazărea, fierbe timp de încă 3-5 minute și ia cratița de pe foc. Dacă dorești ca supa să fie mai groasă, folosește un mixer de mână pentru a blendui unele dintre legume.
  5. Într-un castron, amestecă făina de năut cu apa și sarea.
  6. Împinge aluatul rezultat printr-o strecurătoare cu găuri mari și adaugă-l în apa clocotită cu sare, până când gnocchi încep să plutească la suprafață (aproximativ 3 minute).
  7. Scurge gnocchi rezultați din această operațiune și adaugă-i în supă.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată6 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii195 Kcal
Carbohidrați24 g
Fibre9 g
Proteine9 g
Grăsimi4 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii