
“Baclava” sănătoasă din ovăz
Ovăz servit ca desert? Trebuie să-l încerci. Îmi place să pregătesc o varietate de preparate cu ovăz la micul dejun, dar aceasta reprezintă pentru mine ceva special. Ador baclavaua, iar acest terci de ovăz îmi amintește de ea - este o combinație minunată de nuci, fistic, miere, coajă de lămâie și mirodenii. Îți voi mărturisi ceva: ador să consum la micul dejun deserturi în varianta lor sănătoasă :)
Dacă baclavaua clasică e prea dulce pentru tine, nu trebuie să-ți faci probleme - acest terci are un gust dulce și plăcut, astfel încât poți să savurezi aroma de baclava fără tone de zahăr și miere adăugate în plus. Mai mult, acest terci sănătos cu ovăz nu conține lapte sau gluten.
Dacă dorești să prepari o versiune vegană, poți de exemplu să înlocuiești mierea cu sirop de arțar.
O porție din acest terci de ovăz cremos e foarte mare, conține substanțe nutritive și sunt sigură că îți va ține de foame până la amiază. Pentru a obține o consistență cremoasă trebuie să fierbi ovăzul pe foc mediu până la slab.
Dacă eşti ca şi mine un fan al baclavalei, vei adora această variantă mai uşoară cu ovăz! Nu avem niciodată la dispoziție suficiente rețete de terciuri sănătoase cu ovăz pentru micul dejun, așa că nu uita să salvezi această rețetă, iar după ce o încerci, nu uita să-mi lași un comentariu in care să-mi spui dacă ți-a plăcut această versiune.
Ingrediente
- 3 căni apă
- 1 cană fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
- 50 g stafide
- 2-3 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 1 linguriţă scorţişoară (v-o recomand pe aceasta)
- ⅕ linguriţă amestec de pudră de turtă dulce cu mirodenii
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriţă coajă de lămâie
- ¼ cană nuci (vi le recomand pe acestea)
- 30 g fistic
Instrucțiuni
- Toarnă ovăzul într-un vas cu apă clocotită.
- Lasă-l să fiarbă la foc mediu, amestecând din când în când.
- În momentul în care a absorbit aproape toată apa, redu focul şi fierbe ovăzul până când absoarbe restul de apa (încă 10 minute). Dacă doreşti ca ovăzul să aibă consistenţa unui terci, poţi lua vasul mai repede de pe foc.
- După ce ovăzul a fiert, amestecă restul ingredientelor şi îndulceşte cu miere.
- Poţi servi ovăzul cât este încă cald, dar este delicios şi când s-a răcit.
Timp de pregătire | 25 minute | |
Cantitate rezultată | 2 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 465 Kcal | |
Carbohidrați | 64 g | |
Fibre | 6 g | |
Proteine | 8 g | |
Grăsimi | 20 g |