Magiciana Fit
Urmărește-mă
Biluțe cu prune şi scorţişoară (fără gluten, fără zahăr)

Biluțe cu prune şi scorţişoară (fără gluten, fără zahăr)

Biluțele fără coacere sunt desertul preferat al multora dintre noi, în special datorită preparării ușoare și rapide. Un alt bonus este că sunt pline de substanțe nutritive și foarte gustoase. Aceste biluțe simple cu prune și scorțișoară nu fac excepție. În plus, acestea nu conțin gluten sau zahăr și sunt grozave ca desert sănătos de Crăciun.

Grație prunelor uscate și a ovăzului, aceste biluțe cu prune și scorțișoare sunt bogate în fibre care stimulează digestia. Împreună cu migdalele și nuca de cocos, acestea îi furnizează corpului o cantitate destul de mare de nutrienți și îți delectează papilele gustative. Mirosul de scorțișoară îi va încânta pe toți cei ce adoră această mirodenie prețioasă. La final putem da biluțele prin fulgi de nucă de cocos și astfel vor căpăta un aspect frumos.

După cum am menționat la început, aceste biluțe sănătoase reprezintă un desert sănătos, rapid și gustos pentru masa de Crăciun. Dacă vrei să le servești de Crăciun, poți adăuga în compoziție mirodenii pentru turtă dulce care le vor da un aer de sărbătoare. Un desert sănătos sub forma acestor biluțe grațioase este foarte practic.

Completează-ți necesarul zilnic de fibre cu aceste biluțe sănătoase și gustoase fără adaos de zahăr.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Toate ingredientele se amestecă în robotul de bucătărie.
  2. Amestecul se modelează în formă de bile care mai apoi se dau prin nucă de cocos.
  3. Se lasă la frigider timp de câteva ore, preferabil chiar peste noapte.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată12 biluțe
Informații nutriționale / 1 biluță
Calorii92 Kcal
Carbohidrați11 g
Fibre3 g
Proteine2 g
Grăsimi4 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii