Magiciana Fit
Urmărește-mă
Bomboane-jeleu sănătoase preparate în casă

Bomboane-jeleu sănătoase preparate în casă

Există două tipuri de persoane - cei care preferă ciocolata și cei care savurează jeleurile. Dacă ești un împătimit al bomboanelor-jeleu cel puțin la fel de mare ca mine, dar încerci să eviți această delicatesă din cauza zahărului și a aromelor artificiale pe care le conține, această rețetă te va încânta cu siguranță. Este o rețetă foarte simplă și excelentă de bomboane-jeleu sănătoase preparate în casă pe care le poți oferi ca desert până și celor mici, fără nicio problemă.

Aceste jeleuri preparate în casă au puține calorii, sunt pline de vitamine, sunt colorate și au forme jucăușe. Grație gelatinei pure 100 % pe care am utilizat-o, acestea sunt și mai bogate în proteine. În comparație cu jeleurile din comerț, corpul tău nu va fi bombardat cu calorii goale. Poți găsi în magazine forme jucăușe pentru jeleuri, poți alege între ursuleți, inimi sau viermișori. Eu prefer să nu adaug niciun fel de îndulcitor în această rețetă, deoarece grație fructelor pe care le folosesc, bomboanele-jeleu sunt suficient de dulci pentru mine, dar dacă tu alegi să le îndulcești, atunci poți folosi miere sau stevia.

Rețeta conține gelatină pură 100 %, care e bogată în colagen și e excelentă pentru oase, piele și unghii. Nu folosi gelatină de patiserie, principalul ingredient al acesteia este zahărul.

Încearcă această rețetă de bomboane-jeleu delicioase preparate în casă, cred că le vor adora atât copiii, cât și adulții. Mie îmi plac jeleurile cu aromă de cireșe, portocale și căpșune.

Ingrediente

  • 4 căni fructe (cireşe, căpşune, afine, portocale…)
  • 6 linguri gelatină pudră (100%)
  • ½ suc de lămâie
  • îndulcitor (opţional) (v-o recomand pe aceasta)

Instrucțiuni

  1. Fructele se pasează în blender.
  2. Se scurg folosind o strecurătoare.
  3. Ar trebui să rezulte aproximativ 2 căni de suc.
  4. Jumătate din cantitatea de suc se toarnă într-o cratiţă.
  5. Restul de suc se lasă într-un bol, peste acesta se toarnă gelatina şi se lasă să acţioneze timp de câteva minute.
  6. Cratiţa cu suc se pune pe foc la foc mediu, iar după ce se încălzeşte se adaugă amestecul de suc şi gelatină.
  7. Se amestecă bine pentru omogenizarea compoziţiei.
  8. Se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă din nou.
  9. Se gustă sucul, iar dacă este prea acru, se adaugă îndulcitor.
  10. Se amestecă din nou şi se ia de pe foc. Pe parcursul procesului de fierbere, compoziţia trebuie urmărită cu atenţie pentru ca sucul să nu dea în clocot.
  11. Sucul se toarnă în forme mici sau într-o tavă mare de copt şi se lasă la frigider cel puţin 8 ore.
  12. Jeleul se taie in tavă în bucăţi mici şi se modelează în formă de bomboane.
  13. Dacă rezultatul nu e cel dorit, tava se pune la congelator timp de 30 minute-1 oră, apoi se încearcă din nou.
  14. Atenţie! Unele tipuri de fructe conţin enzime care nu-i vor permite sucului să se lege, De aceea nu recomand să se folosească ananas, kiwi, mango sau papaia.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată40 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii10 Kcal
Carbohidrați1 g
Fibre1 g
Proteine1 g
Grăsimi0 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii