
Cel mai bun cheesecake fit cu cocos
Declar cu entuziasm faptul că acest cheesecake fit cu cocos este una dintre cele mai bune prăjituri cu cocos pe care le-am încercat vreodată. Dacă și ție îți plac nuca de cocos și cheesecake-urile, atunci trebuie s-o încerci!
Laptele de cocos pe care îl folosim în această rețetă contribuie la gustul delicat de cocos al prăjiturii. Nu uita să-l dai la frigider cu o zi înainte, deoarece trebuie să foloseșți doar partea superioară care se solidifică și care se formează la câteva ore după ce conserva a fost pusă în frigider. Dacă dorești să sporești conținutul proteic al cheesecake-ului, poți utiliza și pudră proteică cu aromă de cocos, care va amplifica irezistibilul gust de cocos. Nu are nicio importanță dacă nu ai pudră proteică cu cocos, poți pregăti cheesecake-ul și fără aceasta. Acest cheesecake sănătos poate fi pregătit chiar și de către începători, deoarece se prepară simplu și rapid.
În comparație cu cheesecake-urile obișnuite, acest cheesecake fit cu cocos are mai puține calorii, mai puțin zahăr și grăsimi, dar, pe de altă parte, mai multe proteine. Blatul cheesecake-ului nu este preparat din biscuiți măcinați. Poți pregăți o variantă sănătoasă folosind ovăz, migdale, miere și ulei de cocos. Deasupra cheesecake-ului poți presăra bucățele de cocos sau zmeură (proaspătă sau fierbinte).
Dacă încerci acest cheesecake cu cocos simplu și sănătos, spune-mi dacă ți-a plăcut în comentarii! :)
Ingrediente
- Pentru blat:
- 180 g ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
- 50 g migdale (vi le recomand pe acestea)
- 2 linguri ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
- 1-2 linguri apă
- 2 linguri miere/xilitol (vi-l recomand pe acesta)
- Pentru cremă:
- 400 ml lapte de cocos (conserva trebuie lăsată la frigider peste noapte) - vei folosi doar partea de deasupra care s-a solidificat (vi-l recomand pe acesta)
- 500 g brânză quark moale (sau cremă de brânză degresată)
- 200 g cremă de brânză degresată ( de ex. Philadelphia)
- 5-6 linguri miere (sau xilitol) (vi-l recomand pe acesta)
- 50 g nucă de cocos răzuită (vă recomandăm acest)
- 2 ouă (sau 2 linguri amidon din porumb)
- pudră proteică de cocos (opțional, nu e nevoie s-o înlocuiești, dacă dorești s-o folosești, poti adăuga 30 g de pudră proteică si doar 30 g de nucă de cocos răzuită) (v-o recomand pe aceasta)
- 20 g nucă de cocos răzuită (pentru decor)
Instrucțiuni
- Râșnește migdalele și ovăzul împreună în blender până obții o făină fină (vi-l recomand pe acesta) .
- Adaugă uleiul de cocos topit, mierea, și, dacă aluatul este prea sfărâmicios, adaugă în amestec și 1-2 linguri de apă.
- Frământă aluatul lipicios cu mâna și așează-l prin presare pe fundul unei tăvi pentru prăjituri (cu diametrul de aproximativ 25 cm).
- Într-un castron mare, amestecă toate ingredientele pentru cremă. Adaugă doar partea solidificată a laptelui de cocos, care s-a format cât timp conserva a stat la frigider.
- Amestecă bine crema, iar dacă se formează cocoloașe, blenduiește-o cu un mixer de mână.
- Toarnă crema peste blatul pregătit anterior, presară pe deasupra 20 g de cocos și coace cheesecake-ul timp de aproximativ 50 de minute la 150 de grade (încălzirea de sus și de jos a cuptorului) până când partea de deasupra începe să se rumenească.
- Lasă cheesecake-ul să se răcească cu ușa cuptorului deschisă pe jumătate (astfel partea de deasupra a cheesecake-ului nu se va crăpa), apoi dă-l la congelator timp de cel puțin 4 ore.
Timp de pregătire | 75 minute | |
Cantitate rezultată | 10 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 280 Kcal | |
Carbohidrați | 25 g | |
Fibre | 2 g | |
Proteine | 12 g | |
Grăsimi | 15 g |