Magiciana Fit
Urmărește-mă
Clătite fit cu spanac, brânză de vaci și somon afumat

Clătite fit cu spanac, brânză de vaci și somon afumat

De trei ori delicioase! M-am îndrăgostit de minunatele clătite fit cu spanac, brânză de vaci și somon afumat din primul moment în care le-am gustat. Combinația de arome este incredibil de gustoasă, aș putea spune chiar că provoacă dependență. Trebuie să le încerci și tu!

Mă speria faptul că e cam complicat să fac aceste clătite, dar în realitate acestea se pregătesc ușor. Clătitele cu spanac sunt gata în câteva minute, apoi trebuie doar să le umpli. Nu mi-a luat mai mult de 40 de minute să le pregătesc, însă cele 40 de minute chiar au meritat efortul. De-abia aștept să le încerc din nou! Rețeta a avut succes și printre cei de-ai casei. Rețeta este grozavă din punct de vedere nutrițional – este bogată în proteine, fibre și diferite oligoelemente, iar o porție conține mai puțin de 600 kcal.

Dacă tu sau cineva din familie suferiți de alergie la ouă, poți omite ouăle. Clătitele cu spanac sunt excelente și fără ouă. Trebuie să ai grijă să nu le rupi atunci când le întorci. Dacă vrei să savurezi o variantă mai puțin dietetică a acestor clătite, poți înlocui jumătate din brânza de vaci cu cremă de brânză – umplutura va fi mai cremoasă și mai delicioasă.

Poți tăia clătitele umplute în formă de rotițe înguste în care introduci câte o scobitoare, pentru a le servi ca gustare sănătoasă și delicioasă musafirilor. Aceștia vor fi încântați nu doar de gust, ci și de aspectul acestora.

Din cantitatea de ingrediente rezultă 6 clătite mari, echivalentele a 2 porții sățioase.

Ingrediente

  • 300 g piure de spanac decongelat
  • 130 g făină din grâu integral sau hrișcă (vă recomandăm această)
  • 200-250 ml lapte
  • 1 ou (opțional)
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură ulei (pentru prăjit)
  • pentru umplutură:
  • 250 g brânză de vaci moale (sau cremă de brânză)
  • un vârf de cuțit de sare (v-o recomand pe aceasta)
  • 150 g felii de somon afumat

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecă spanacul decongelat cu făina preferată de tine, sarea, 200 ml de lapte și oul până obții o consistență fină. Dacă aluatul este prea gros, mai adaugă 50 ml de lapte.
  2. Toarnă aluatul pentru fiecare clătită într-o tigaie cu ulei încins și prăjește clătitele timp de 2 minute pe fiecare parte. Din când în când, amestecă aluatul din castron pentru ca făina să nu se depună pe fundul acestuia.
  3. Când clătitele sunt gata, întinde brânza de vaci amestecată cu sare pe fiecare clătită, apoi adaugă bucățile de somon afumat.
  4. Rulează clătitele și servește-le. Clătitele sunt excelente cât sunt calde.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale /
Calorii561 Kcal
Carbohidrați53 g
Fibre13 g
Proteine49 g
Grăsimi14 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii