Magiciana Fit
Urmărește-mă
Conopidă în aluat la cuptor

Conopidă în aluat la cuptor

O conopidă în aluat la cuptor gustoasă și sănătoasă cu sos de tomate picant - salsa. Dacă nu îți plac mâncărurile picante, poți omite salsa (sau poți sări peste chili/jalapenos din rețetă) și poți servi conopida cu piure de tomate, ketchup de calitate sau sosul tău preferat. Conopida la cuptor e mult mai ușoară decât versiunea prăjită. Această variantă ușoară și cu puține calorii are exact același gust și merită a fi încercată.

Distrează-ți copiii și gătiți împreună. Datul conopidei prin făină nu a fost niciodată mai distractiv. Într-o pungă resigilată, amestecă făina preferată cu sare și introdu o bucată de conopidă dată în prealabil prin ou. Ce au de făcut copiii – aceștia trebuie să scuture punga până când conopida este complet acoperită de făină. Dați startul competiției pentru a vedea cine reușește să dea primul conopida prin făină. Poți pregăti conopida în variantă fără gluten folosind făină de năut.

Din cantitatea următoare vei obține 2 porții mari sau 4 porții mai mici. Pentru familii, recomand să pregătiți o porție dublă. Conopida la cuptor este mult mai ușor de digerat decât varianta prăjită, astfel încât nu cade greu la stomac. Pentru servire pregătește salsa picantă sau două tipuri de sos – în variantă dulce sau picantă. Îmi vei da dreptate când spun că aceste sosuri merg de minune cu conopidă la cuptor.

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 2 ouă
  • 7 linguri făină de năut (sau alt tip de făină sau firimituri de pâine) (v-o recomand pe aceasta)
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • pentru salsa:
  • 4 roșii proaspete mai măricele (tăiate mărunt)
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1/2 ceapă (tăiată mărunt)
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • sucul de la 1 limetă (sau 1/2 lămâie)
  • sare, piper negru măcinat (după gust)
  • chili/jalapenos (după gust)
  • coriandru proaspăt sau pătrunjel pentru aromă

Instrucțiuni

  1. Desfă conopida în buchețele, spală-le și dă-le prin ou bătut pe toate părțile.
  2. Într-o pungă resigilata, amestecă făina preferată cu sare, apoi introdu buchețelele de conopidă.
  3. Scutură punga de câteva ori până când conopida este acoperită de făină pe toate părțile, apoi scoate cu grijă bucățile de conopidă și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.
  4. Coace conopida timp de 40 de minute la 200 °C.
  5. Între timp, pregătește sosul amestecând toate ingredientele pentru salsa până la omogenizare.
Timp de pregătire55 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii380 Kcal
Carbohidrați39 g
Fibre17 g
Proteine20 g
Grăsimi13 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii