
Cupe de ciocolată cu umplutură de unt de arahide
Această rețetă grozavă de cupe de ciocolată cu umplutură de unt de arahide este excelentă pentru două categorii de persoane:
- Pentru cei care vor să se îngrașe puțin și adoră dulciurile - într-o formă sănătoasă, bineînțeles.
- Pentru cei care mănâncă sănătos și le place să păcătuiască câteodată consumând deserturi sănătoase (chiar și calorice).
Chiar dacă acest desert este o bombă calorică - e și o alternativă sănătoasă în comparație cu alte dulciuri, iar noi trebuie să admitem că avem nevoie de o asemenea plăcere din când în când. Dacă ne rezumăm la o singură cupă, totul e în regulă.
Această rețetă combină gustul perfect al ciocolatei și al untului de arahide - o combinație irezistibilă pentru mulți dintre noi :)
Aceste cupe de ciocolată nu au o consistență solidă după ce au stat o noapte în frigider, consistența e mai degrabă asemănătoare "cu cea a Nutellei", astfel încât le poți mânca direct din cupa în care au fost preparate și nu e nevoie să le ții înclinate - pentru a evita ca ciocolata să se topească și să se scurgă. Totuși, dacă le ții la frigider pentru cel puțin 2 nopți, le vei putea scoate din cupă cu ajutorul unui cuțit și vor avea o formă foarte solidă.
Sunt excelente indiferent de modul în care le servești, așadar trebuie să le degusti dacă iubești ciocolata și untul de arahide.
Ingrediente
- 3 linguri ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
- 2 linguri cacao (v-o recomand pe aceasta)
- 6 linguri fulgi de ciocolată (70%+) (v-o recomand pe aceasta)
- 4 linguri unt de arahide (vi-l recomand pe acesta)
- migdale tăiate/fulgi de cocos pentru decor
Instrucțiuni
- Într-o cratiţă non-aderentă topeşte uleiul de cocos, fulgii de ciocolată şi cacaoa (dacă doreşti să fie mai dulce, adaugă în compoziţie 1 lingură de sirop de agave sau miere sau poate puţină stevia).
- Amestecă până se omogenizează.
- Ia compoziţia de pe foc şi toarn-o cu lingura în boluri/forme/cupe pentru brioşe (pune aproximativ 1 lingură de compoziţie pe fundul fiecăreia).
- Lasă-le să se răcească şi să se întărească, apoi adaugă unt de arahide deasupra primului strat (1 lingură în fiecare cupă).
- Toarnă deasupra restul de amestec de ciocolată, decorează cu migdale şi cocos după preferinţă şi lasă-le la frigider peste noapte.
- În cazul în care ai urgentă nevoie de ciocolată, scoate o cupă din frigider şi savurează-i conţinutul.
Timp de pregătire | 10 minute | |
Cantitate rezultată | 4 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 271 Kcal | |
Carbohidrați | 13 g | |
Fibre | 4 g | |
Proteine | 5 g | |
Grăsimi | 24 g |