Magiciana Fit
Urmărește-mă
Cupe de ciocolată cu umplutură de unt de arahide

Cupe de ciocolată cu umplutură de unt de arahide

Această rețetă grozavă de cupe de ciocolată cu umplutură de unt de arahide este excelentă pentru două categorii de persoane:

 1. Pentru cei care vor să se îngrașe puțin și adoră dulciurile - într-o formă sănătoasă, bineînțeles.

 2. Pentru cei care mănâncă sănătos și le place să păcătuiască câteodată consumând deserturi sănătoase (chiar și calorice).

  Chiar dacă acest desert este o bombă calorică - e și o alternativă sănătoasă în comparație cu alte dulciuri, iar noi trebuie să admitem că avem nevoie de o asemenea plăcere din când în când. Dacă ne rezumăm la o singură cupă, totul e în regulă.

  Această rețetă combină gustul perfect al ciocolatei și al untului de arahide - o combinație irezistibilă pentru mulți dintre noi :)

  Aceste cupe de ciocolată nu au o consistență solidă după ce au stat o noapte în frigider, consistența e mai degrabă asemănătoare "cu cea a Nutellei", astfel încât le poți mânca direct din cupa în care au fost preparate și nu e nevoie să le ții înclinate - pentru a evita ca ciocolata să se topească și să se scurgă. Totuși, dacă le ții la frigider pentru cel puțin 2 nopți, le vei putea scoate din cupă cu ajutorul unui cuțit și vor avea o formă foarte solidă.

  Sunt excelente indiferent de modul în care le servești, așadar trebuie să le degusti dacă iubești ciocolata și untul de arahide.

Ingrediente

Instrucțiuni

 1. Într-o cratiţă non-aderentă topeşte uleiul de cocos, fulgii de ciocolată şi cacaoa (dacă doreşti să fie mai dulce, adaugă în compoziţie 1 lingură de sirop de agave sau miere sau poate puţină stevia).
 2. Amestecă până se omogenizează.
 3. Ia compoziţia de pe foc şi toarn-o cu lingura în boluri/forme/cupe pentru brioşe (pune aproximativ 1 lingură de compoziţie pe fundul fiecăreia).
 4. Lasă-le să se răcească şi să se întărească, apoi adaugă unt de arahide deasupra primului strat (1 lingură în fiecare cupă).
 5. Toarnă deasupra restul de amestec de ciocolată, decorează cu migdale şi cocos după preferinţă şi lasă-le la frigider peste noapte.
 6. În cazul în care ai urgentă nevoie de ciocolată, scoate o cupă din frigider şi savurează-i conţinutul.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii271 Kcal
Carbohidrați13 g
Fibre4 g
Proteine5 g
Grăsimi24 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii