
Desert cu lămâie dulce-acrișor fără făină
Un delicios desert dulce-acrișor sănătos și fără făină sau zahăr rafinat, excelent mai ales în zilele fierbinți de vară. Lămâia îți trezește simțurile în mod plăcut, iar grație ovăzului și nucii de cocos, te vei simți grozav după consumarea acestei prăjituri. Prăjiturile de acest tip care nu conțin făină sunt mai ușor de digerat și nu îți îngreunează corpul.
Ovăzul conține o mulțime de fibre solubile și insolubile, care susțin o digestie corectă, luptă împotriva tensiunii arteriale ridicate și îți oferă o senzație de sațietate pe o perioadă lungă de timp. Nuca de cocos sprijină sistemul imunitar și digestia, reduce colesterolul "rău" și normalizează nivelul zahărului din sânge. Combinația dintre aceste două ingrediente rezultă într-o prăjitură fină, gustoasă și sănătoasă care în timpul coacerii va răspândi o aromă plăcută prin toată casa. Acest aluat poate fi folosit și ca bază pentru prăjituri fără făină pentru prăjituri cu fructe sau alte tipuri de deserturi.
Dacă iubești deserturile dulci-acrișoare, te vei îndrăgosti de această umplutură cu lămâie și miere. Acest desert sănătos cu lămâie poate fi servit și la masa de Crăciun și reprezintă o alternativă plăcută pentru papilele tale gustative, dar iese în evidență și printre deserturile tradiționale de Paște.
Pregătirea acestui desert cu lămâie dulce-acrișor este simplă și nu îți va răpi prea mult din timp, iar copilul tău îți poate da o mână de ajutor. Tot ce trebuie să faci este să dai ingredientele prin blender și să le amesteci. Dacă nu ai în bucătărie un blender de calitate, ți-l recomand cu drag pe acesta: (vi-l recomand pe acesta) .
Ingrediente
- Pentru baza prăjiturii:
- 1 cană ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
- 1/2 cană nucă de cocos răzuită (vă recomandăm acest)
- un vârf de cuțit de sare de mare
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 2 linguri ulei de cocos topit (vi-l recomand pe acesta)
- 2 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 3 linguri sos de mere
- Pentru umplutura de lămâie:
- 3-4 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 7 ouă
- sucul și coaja de la 4 lămâi
- 2 linguri amidon din porumb
Instrucțiuni
- Dă ovăzul prin blender sau râșnește-l până când rezultă o făină destul de fină. Într-un castron, amestecă bine făina de ovăz cu restul de ingrediente pentru aluat.
- Toarnă aluatul într-o formă din silicon pentru copt sau într-o tavă pentru copt tapetată cu hârtie de copt și coace-o la 180 de grade Celsius timp de 8-10 minute, până când se rumenește. Într-un castron, amestecă ouăle cu mierea, amidonul din porumb, sucul și coaja de lămâie. Toarnă umplutura peste baza prăjiturii coaptă anterior și coace desertul cu lămâie timp de 25 de minute la 150 de grade Celsius. După ce s-a copt, lasă prăjitura să se răcească complet, apoi dă-o la frigider timp de cel puțin 4 ore.
Timp de pregătire | 45 minute | |
Cantitate rezultată | 10 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 183 Kcal | |
Carbohidrați | 18 g | |
Fibre | 2 g | |
Proteine | 6 g | |
Grăsimi | 11 g |