
Jeleuri sănătoase cu fructe şi cremă de cocos
Un parfe proaspăt, simplu și dulce, la fel ca cele din patiserii. Jeleurile sănătoase cu fructe și cremă de cocos reprezintă pentru mine un vis devenit realitate, deoarece au un un gust de cocos pe cale îl ador, iar pe lângă aceasta, parfe-ul e îmbogățit cu fructe sănătoase.
Aceste parfe-uri cu cocos nu conțin zaharuri rafinate și sunt îndulcite cu doar două linguri de miere. Rețeta nu necesită prea multe ingrediente și este foarte ușor de preparat. Dacă vei combina cu dragoste ingredientele pe care le ai la dispoziție prin casă, vei obține un desert cu cocos și fructe gustos și sănătos. Ai nevoie doar de lapte de cocos, miere, fructe și boabe de vanilie pentru a crea un desert unic plin de substanțe nutritive. Grație laptelui de cocos și al mierii, desertul este dulce, iar gustul său de vanilie este cireașa de pe tort. Acest desert cu nucă de cocos se prepară foarte ușor și se consumă într-o clipită.
Nu este doar un desert sănătos, ci și un mic dejun gustos sau o tratație de amiază pentru întreaga familie. Jeleurile cu cremă de cocos și fructe sunt dovada faptului că poți combina arome interesante, iar baza dulce de nucă de cocos este pusă în valoare de stratul de fructe și gelatină. Îți recomand ca la acest desert gustos să folosești lapte de cocos nedegresat la cutie.
Ingrediente
- 400 ml lapte de cocos integral (vi-l recomand pe acesta)
- 2 linguri gelatină pudră
- 2 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 300 g fructe (fructe de pădure, kiwi, struguri)
- 1 păstaie de vanilie
- 100 ml apă
Instrucțiuni
- Amestecă laptele de cocos împreună cu o lingură plină cu gelatină pudră şi fierbe amestecul într-o cratiţă.
- Înainte să dea în clocot, ia cratiţa de pe foc, adaugă 2 linguri pline cu îndulcitor şi seminţe de vanilie şi toarnă în cupe.
- Pasează fructele sau amestecă-le în blender.
- Topeşte o lingură plină cu gelatină în apă.
- Amestecă fructele şi compoziţia cu gelatină. Încălzeşte la foc mediu şi ia cratiţa de pe foc înainte să dea în clocot.
- Dă stratul de cocos la frigider până este gata, apoi toarnă în cupe şi stratul de fructe.
- Când este gata, dă gelatina la frigider timp de cel puţin 5 ore.
Timp de pregătire | 15 minute | |
Cantitate rezultată | 3 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 340 Kcal | |
Carbohidrați | 17 g | |
Fibre | 3 g | |
Proteine | 6 g | |
Grăsimi | 23 g |