Magiciana Fit
Urmărește-mă
Mousse de ricotta cu ciocolată

Mousse de ricotta cu ciocolată

Deliciosul desert cu ricotta are un conținut ridicat de proteine și îl poți savura la micul dejun, de exemplu. Acest mousse cu ciocolată și ricotta este echilibrat nutrițional și are o aromă pregnantă de ciocolată.

În această rețetă gustoasă și sănătoasă vom găsi o combinație de ingrediente oarecum neconvenționale - ricotta, albuș de ou, miere și cacao. După cum poți observa, mousse-ul de ciocolată cu ricotta nu conține multe ingrediente și prepararea acestuia nu e deloc complicată. Albușurile de ou bătute spumă îi dau mousse-ului volum și finețe incredibile, iar ricotta îl înmoaie și are un gust delicios și bogat. Pe lângă acestea, ambele ingrediente sunt o sursă grozavă de proteine și transformă acest desert într-o gustare care poate fi consumată înainte sau după antrenamentele fizice. Dacă vei bate albușurile deasupra unei cratițe cu apă ce dă în clocot, vei evita eventualele neplăceri cauzate de consumul de ouă crude.

Pentru a obține cel mai delicat gust de cacao cu putință, îți recomand să folosești cacao olandeză, neîndulcită bineînțeles. Pentru a îndulci acest mousse de ciocolată cu ricotta poți folosi miere, iar dacă vrei să reduci cantitatea de carbohidrați și zaharuri din rețetă, poți folosi stevia sau xilitol. Pentru a obține cele mai bune valori nutriționale, îți recomand să folosești ricotta cu puține grăsimi. 2 căni de ricotta sunt echivalente cu 500 g, iar din cantitatea de ingrediente utilizate rezultă 6 porții.

Putem decora mousse-ul de ciocolată cu ricotta cu banane și boabe de cacao crude sau cu alte fructe proaspete. Mousse-ul este delicios servit rece, de la frigider.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Se amestecă în blender ricotta, mierea şi cacaoa până la omogenizare.
  2. Amestecând din când în când, încălzeşte albuşurile deasupra unui vas cu apă clocotită (aprox. 3 minute).
  3. Apoi, bate ouale cu un mixer de mână până când obţii o spumă tare.
  4. Dacă spuma nu e suficient de tare, adaugă un vârf de cuţit de sare.
  5. Toarnă cu grijă albuşurile peste ricotta şi amestecă până la omogenizare.
  6. Toarnă compoziţia în boluri cu ajutorul unei linguri, apoi dă-le la frigider cel puţin 3 ore.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată6 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii166 Kcal
Carbohidrați18 g
Fibre1 g
Proteine11 g
Grăsimi7 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii