Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pătrăţele sănătoase din dovleac

Pătrăţele sănătoase din dovleac

Dovleacul nu e doar o decorațiune înspăimântătoare de Halloween. Încearcă să-ți faci zilele de toamnă cât mai speciale pregătind această rețetă gustoasă cu dovleac. Prepară aceste pătrățele sănătoase din dovleac excelente și delicate, sunt savuroase pe perioada toamnei.

Dacă îți e poftă de o plăcintă cu gust proaspăt care să te încălzească și să-ți satisfacă apetitul de dovleac, din combinația de miere hrănitoare, scorțișoară picantă și mirodeniile parfumate pentru turtă dulce rezultă aceste pătrățele din dovleac care vor deveni alegerea ta numărul unu.

Dovleacul este o sursă unică de potasiu și betacaroten care este convertit în vitamina A și are grijă de oase, dinți și vedere. Dovleacul este bogat și în minerale precum calciu și magneziu care sunt benefice pentru sănătate, dar și în vitaminele E, C și câteva din grupul B. Făina de ovăz din această rețetă este ușor de preparat, trebuie doar să râșnești sau să dai prin blender ovăzul, iar făina de in se prepară prin râșnirea semințelor de in.

Savurează această rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă de plăcintă de dovleac, poate fi consumată caldă, dar are un gust grozav și când o scoți din frigider și o consumi ca gustare generoasă de dimineață sau de după-amiază, are gustul și aroma delicată a dovleacului și ghimbirului. Această plăcintă sănătoasă cu dovleac** este excelentă toamna și îi furnizează organismului o cantitate importantă de fibre.

Ingrediente

  • ½ cană piure de dovleac
  • ½ cană făină de ovăz (sau de grâu integral) (vi-i recomand pe aceștia)
  • 5 linguri zahăr din trestie de zahăr/miere (v-o recomand pe aceasta)
  • 1 lingură făină din seminţe de in
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de cocos topit (sau sos de mere) – rezultatul va fi mai bun dacă folosiţi ulei (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • ½ linguriţă pudră de turtă dulce
  • ½ linguriţă praf de copt

Instrucțiuni

  1. Întâi se amestecă făina cu pudra de seminţe de in, mirodeniile şi praful de copt.
  2. Apoi se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine.
  3. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt de mici dimensiuni (de ex. o tavă pentru pâine) în care s-a pus hârtie de copt, sau într-o tavă de pâine din silicon.
  4. Se coace la 180°C timp de 15-18 minute până când se rumeneşte.
  5. Plăcinta se lasă să se răcească, se taie în pătrăţele şi se serveşte fie caldă, fie rece.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată6 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii220 Kcal
Carbohidrați25 g
Fibre5 g
Proteine5 g
Grăsimi11 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii