Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură cu cacao şi sfeclă roşie (fără gluten)

Prăjitură cu cacao şi sfeclă roşie (fără gluten)

O prăjitură moale şi delicată din cacao şi sfeclă roşie – nu conţine făină, în schimb are o cantitate mică de grăsimi şi îndulcitori. Datorită sfeclei roşii, prăjitura are o frumoasă culoare roşie, însă gustul acesteia nu se simte în prăjitură. Prăjitura are o consistenţă medie spre tare şi merge de minune cu glazură de brânză quark şi fructe.

Prăjiturile cu sfeclă roșie au început să capete din ce în ce mai multă popularitate. Nici nu e de mirare, sunt excelente și suculente. Rețeta mea preferată de prăjitură cu sfeclă roșie este această prăjitură sănătoasă cu cacao și sfeclă roșie - fără făină, este moale, delicată și are un conținut mic de îndulcitori și grăsimi.

Datorită sfeclei roșii, prăjitura are o frumoasă culoare roșie și este moale, însă nici nu vei simți gustul acesteia. Rolul principal în această prăjitură nu îl are făina, ci cacaoa care o înlocuiește, astfel încât prăjitura nu conține gluten. Gustul său de ciocolată te va face se te îndrăgostești de această prăjitură. Jumătate de cană de cacao din rețetă este echivalentă cu aproximativ 45 g. Aroma delicioasă a acestei prăjituri este asigurată de către folosirea de scorțișoară parfumată și mirodenii cu ghimbir.

Prăjitura e ușor de preparat și foarte gustoasă. Este destul de bogată în proteine și fibre. Când este coaptă, prăjitura are o consistență medie spre fermă și merge de minune cu glazură de iaurt și fructe, iar pe deasupra poți presăra nuci, nuci pecan sau boabe de cacao crude. Prepară și tu această prăjitură dietetică cu sfeclă roșie și fă-ți fericite papilele gustative.

Ingrediente

Instrucțiuni

 1. Sfecla roşie se decojeşte şi se dă pe răzătoarea mică.
 2. Se pun într-o cratiţă sfecla şi îndulcitorul preferat şi se fierb la foc mare până când sfecla îşi eliberează sucul şi începe să clocotească.
 3. Când începe să clocotească, cratiţa se acoperă cu un capac, iar sfecla se lasă pe foc mic încă 20-30 de minute.
 4. Se verifică din când în când şi se amestecă pentru a nu se arde.
 5. Când sfecla este gata, se pune într-un blender împreună cu restul ingredientelor şi se amestecă bine.
 6. Aluatul rezultat va fi destul de lichid. Se toarnă într-o tavă mare pentru prăjituri (sau în alt tip de tavă).
 7. Dacă se foloseşte doar o jumătate din cantitatea de ingrediente, se poate coace într-o formă pentru pâine. După ce s-a copt, prăjitura nu va creşte prea mult.
 8. Prăjitura se coace la 180°C timp de 30-35 de minute.
 9. Se amestecă brânza quark, iaurtul şi îndulcitorul.
 10. Când prăjitura s-a răcit complet, se decorează cu glazura de brânză quark, deasupra se aşează fructe şi, în funcţie de gust, se decorează cu nuci şi boabe de cacao crude.
 11. Prăjitura se poate consuma imediat, dar va avea un gust mai bun dacă se lasă la frigider timp de cel puţin 5 ore.
Timp de pregătire60 minute
Cantitate rezultată12 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii134 Kcal
Carbohidrați18 g
Fibre3 g
Proteine7 g
Grăsimi5 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii