Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjitură dietetică tip cheesecake cu iaurt  (fără gluten, fără zahăr)

Prăjitură dietetică tip cheesecake cu iaurt (fără gluten, fără zahăr)

Vei adora acest cheesecake dietetic cu iaurt! Serios, e unul din cele mai bune deserturi inventate vreodată și e unul din cheesecake-urile mele preferate. Avantajul acestei prăjituri este conținutul ridicat de proteine și faptul că nu conține gluten sau zahăr.

Partea inferioară este alcătuită din făină de migdale și lapte. Făina de migdale se prepară cu ușurință prin blenduirea sau râșnirea migdalelor până ce rezultă o făină fină. Umplutura pentru cheesecake este preparată din iaurt grecesc (îți recomand să folosești iaurt grecesc cu conținut redus de grăsimi pentru a menține valorile nutriționale favorabile), ouă, pudră proteică și aromă de vanilie. Dacă nu folosești pudră proteică îndulcită, va trebui să îndulcești umplutura cu miere sau stevia. Partea superioară a prăjiturii cheesecake este decorată cu fructe de pădure și gelatină. Eu am folosit un amestec de fructe de pădure, însă tu poți utiliza și zmeură sau afine.

Un mare bonus este acela că cheesecake-ul acesta sănătos și dietetic este low carb, iar o porție conține doar 8 g de carbohidrați. Dacă nu ai la îndemână pudră proteică, o poți înlocui cu lapte praf, mix pentru budincă sau cacao (pentru cheesecake-ul de cacao) și o poți îndulci după preferințe. Totuși, in acest caz nu vei mai beneficia de conținutul ridicat de proteine.

1 cană din rețetă este echivalenta a 250 ml. Pentru a coace acest cheesecake dietetic, am folosit o formă pentru pâine, însă poți folosi și o tavă mai mică pentru prăjituri cu diametrul de aproximativ 20 cm.

Încearcă cheesecake-ul proteic ușor de preparat, sunt sigură că vei adora această prăjitură.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Într-un bol se amestecă migdalele măcinate (sau făina de migdale) cu 5 linguri cu lapte.
  2. Aluatul se aşează prin presare pe fundul unei tăvi pentru prăjituri sau al unei tăvi pentru copt şi se nivelează.
  3. Se amestecă bine toate ingredientele pentru umplutură.
  4. Se gustă, iar dacă mai este nevoie, se adaugă îndulcitor.
  5. Umplutura se toarnă peste aluat.
  6. Prăjitura tip cheesecake se coace la 165°C timp de 40-45 de minute până când partea de deasupra şi marginile se rumenesc.
  7. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
  8. Glazura pentru prăjitură se pregăteşte într-un vas mic.
  9. Fructele se pasează cu o furculiţă, iar peste acestea se adaugă gelatina.
  10. Amestecul se lasă puţin timp pe foc (nu trebuie să dea în clocot), apoi se toarnă peste prăjitură.
  11. Prăjitura tip cheesecake se lasă la frigider timp de cel puţin 8 ore.
  12. *poate fi înlocuită cu mix de budincă şi îndulcită după gust.
Timp de pregătire55 minute
Cantitate rezultată8 felii
Informații nutriționale/ 1 felie
Calorii220 Kcal
Carbohidrați8 g
Fibre3 g
Proteine22 g
Grăsimi12 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii