Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pulpe de pui ușoare pe pat de salată cu hrișcă, morcov și praz

Pulpe de pui ușoare pe pat de salată cu hrișcă, morcov și praz

Pulpe de pui moi fierte în apă, servite pe pat de salată gustoasă cu hrișcă, morcov și praz. O mâncare sănătoasă, cu puține calorii și plină de proteine, perfectă pentru un prânz sau cină hrănitoare. Pulpele de pui ușoare pe pat de salată cu hrișcă sunt sățioase și îi furnizează organismului o doză bună de vitamine și minerale. Pregătește pentru întreaga familie acest prânz gustos și valoros din punct de vedere nutrițional.

Hrișca este versatilă și nu conține gluten în mod natural, astfel încât poate fi consumată de către cei care au boala celiacă, conține proteine, carbohidrați complecși și fibre și are un conținut ridicat de minerale și o gamă variată de vitamine. Este faimoasă și pentru conținutul său ridicat de rutină, care contribuie la creșterea elasticității vasculare în afecțiunile venoase. Prazul este bogat în caroteni și în vitaminele C și E. Acesta conține seleniu, o mulțime de fibre, susține imunitatea și purifică sângele și intestinele de bacterii și infecții. Nici morcovul nu dezamăgește, iar dacă îl adaugi în mâncăruri în mod regulat, abilitățile tale cognitive se vor îmbunătăți și vei începe să-ți aduci aminte tot ce nu țineai minte mai înainte.

Această salată cu hrișcă este foarte simplu de preparat și are un gust grozav! Nu arunca apa în care ai fiert pulpele de pui. Poți adăuga legme și o poți folosi pentru a pregăti o supă de pui sau poți păstra zeama la congelator pentru a o folosi la alte rețete, de exemplu la risotto.

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui (fără piele și os)
  • 1 linguriță sare (v-o recomand pe aceasta)
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • Pentru salată:
  • 100 g hrișcă (vă recomandăm această)
  • 150 g morcovi
  • 1/2 ceapă
  • 1/4 praz
  • 1-2 linguri unt
  • sare de mare
  • un vârf de cuțit de turmeric (opțional)
  • brânză dată pe răzătoare (opțional)

Instrucțiuni

  1. Spală pulpele de pui și așează-le într-o cratiță peste care torni apă, sare, condimente, după care le fierbi la foc mic timp de 25-30 de minute. Într-o cratiță mai mică, toarnă hrișca și apa și fierbe timp de aproximativ 10 minute. Nu o fierbe prea mult timp, nu lăsa hrișca prea mult pe foc (dacă nu dorești să obții o consistență de terci). Scurge de apă hrișca fiartă și toarn-o într-un castron. Topește una sau două lingurițe de unt în cratița în care ai fiert hrișca. Toacă ceapa mărunt și soteaz-o la foc mic împreună cu untul topit. În continuare, adaugă morcovul dat pe răzătoare și prazul și prăjește-le timp de 2 minute. Ia cratița de pe foc. Adaugă în cratiță hrișca, sarea de mare și, dacă dorești, brânză dată pe răzătoare și turmeric. Servește cu o pulpă fierbinte de pui. Poți adăuga și legume proaspete.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii385 Kcal
Carbohidrați37 g
Fibre8 g
Proteine34 g
Grăsimi9 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii