
“Risotto” fără orez cu cocos şi conopidă
Această rețetă te face să-ți pui întrebarea - e oară posibilă combinația dintre nucă de cocos și conopidă? Încearcă acest exotic, dar foarte sănătos risotto delicios fără orez cu cocos și conopidă, poate fi consumat și de către vegani.
Nu orice orez este chiar orez. Această rețetă în forma ei finală îți aduce aminte de risotto, dar nu conține carbohidrați absolut deloc, astfel încât silueta ta nu va avea de suferit, dimpotrivă, va primi substanțele nutritive și vitaminele de care are nevoie.
Conopida stimulează digestia și pe lângă vitamine, minerale și antioxidanți, este de mare ajutor în prevenirea cancerului colorectal. Menține sănătatea articulațiilor și a tendoanelor, încetinește căderea părului, întărește unghiile, vindecă inflamațiile pielii, stimulează sistemul imunitar, previne infecțiile, și pe lângă toate acestea, reduce tensiunea arterială. Atât de multe beneficii pentru sănătate într-un singur castron de risotto cu cocos și conopidă.
Îmi place foarte mult nuca de cocos, de aceea o adaug în compoziția dulciurilor și câteodată în rețete de mâncăruri dietetice. În plus, cocosul ajută creierul, ficatul și digestia. De data aceasta sunt fericită că îl pot adăuga la conopidă și voi savura cu siguranță aroma sa fină și efectele grozave. Migdalele dau mâncării un plus de gust și de substanțe nutritive și contribuie la slăbit, protejează împotriva diabetului și a bolilor cardiovasculare.
Acest risotto low carb cu cocos și conopidă este o masă de prânz ușoară, hrănitoare, sănătoasă și gustoasă care se prepară simplu și rapid. Grație acestei mâncări te vei menține în formă pe tot parcursul zilei.
Ingrediente
- ½ căpăţână conopidă
- 1 lingură ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
- 1 ceapă mică
- 40 g migdale (vi le recomand pe acestea)
- 50 g fulgi de cocos (vă recomandăm acest)
- ½ cană lapte (lapte de cocos)
- ½ cană de apă
- sucul de la o limetă
- ½ linguriţă sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
- ½ linguriţă piper negru
- un vârf de cuţit de ghimbir măcinat
- un vârf de cuţit de pudră de curry
Instrucțiuni
- Într-o tigaie sau wok, ceapa tăiată fin se sotează în ulei de cocos.
- Conopida se mărunţeşte sub formă de “orez”, se adaugă în tigaie şi se amestecă.
- Se adaugă migdalele tăiate fin şi nuca de cocos răzuită.
- Se fierb timp de 5 minute, apoi se adaugă apa, laptele (preferabil lapte de cocos), sucul de limetă şi condimentele.
- Risotto-ul se fierbe până când conopida absoarbe toată apa (timp de aprox. 7 minute).
Timp de pregătire | 15 minute | |
Cantitate rezultată | 2 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 408 Kcal | |
Carbohidrați | 7 g | |
Fibre | 11 g | |
Proteine | 12 g | |
Grăsimi | 34 g |