
Risotto simplu cu sfeclă roșie și brânză de capră
O rețetă simplă și delicioasă de risotto cremos cu sfeclă roșie și brânză de capră, care poate fi servită ca atare sau, de exemplu, cu somon înăbușit sau unt. Nu-ți fă probleme în privința gustului de sfeclă roșie din această mâncare, grație brânzei de capră, acesta e delicios de subtil. Această mâncare colorată și plină de savoare chiar te va surprinde. Sfecla roșie cu orez și brânză de capră este o combinație cu adevărat interesantă. Dacă încerci să slăbești sau să mănânci sănătos, poți savura fără nicio grijă această rețetă de risotto fit cu sfeclă roșie și brânză de capră.
Fierbe sfecla roșie fără a o curăța de coajă, în acest mod se vor păstra substanțele nutritive. Grație sfeclei roșii, orezul capătă o frumoasă culoare roșie-rozalie și multă savoare. De aceea brânza de capră, cu mirosul ei puternic și gustul sărat și cremos, este ideală în această rețetă de risotto sănătos. Îl poți servi alături de salata ta preferată, rucola, ceapă de primăvară sau spanac. Poți servi acest risotto cremos ca garnitură la somon înăbușit sau piept de pui la grătar. Acest risotto fit cu sfeclă roșie și brânză de capră este de nelipsit în cadrul meniului sănătos din casa noastră.
Încearcă acest risotto simplu cu sfeclă roșie și servește-l și copiilor tăi. Nu i-ar încânta să aibă în farfurie o gamă atât de largă de culori în loc de clasicul orez alb? Pe mine m-ar încânta.
1 cană = 250 ml
Ingrediente
- 2 căni orez (v-o recomand pe aceasta)
- 4 căni supă de legume
- 250 g sfeclă roșie fiartă
- 2 cepe
- 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
- 200 g brânză de capră moale
- sare de mare
- piper negru măcinat
Instrucțiuni
- Într-o cratiță adâncă, prăjește ușor în ulei fierbinte ceapa tăiată mărunt.
- Adaugă orezul, prăjește-l puțin împreună cu ceapa, apoi toarnă supa de legume.
- Fierbe orezul până se înmoaie.
- Înainte ca orezul să fiarbă complet, adaugă sfecla roșie tăiată mărunt.
- Când orezul a fiert, adaugă brânza de capră.
- Condimentează risotto cu sare și piper negru măcinat.
- Deasupra risotto-ului se pot presăra frunze de rucola sau spanac baby, însă poate fi servit și cu somon înăbușit.
Timp de pregătire | 30 minute | |
Cantitate rezultată | 4 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 298 Kcal | |
Carbohidrați | 29 g | |
Fibre | 4 g | |
Proteine | 13 g | |
Grăsimi | 15 g |