Magiciana Fit
Urmărește-mă
"Spaghetti" din dovleac cu carne de curcan tocată în sos de roșii

"Spaghetti" din dovleac cu carne de curcan tocată în sos de roșii

Aceasta este una dintre rețetele care demonstrează că mâncărurile sănătoase pot fi cu adevărat delicioase! Prin înlocuirea spaghetelor din grâu cu cele din dovleac, această mâncare va fi mai sănătoasă și mai ușoară - dar nu mai puțin gustoasă ca fel de mâncare principal. Aceste "spaghetti" din dovleac cu carne de curcan tocată în sos de roșii fit merită să fie încercate!

Spaghetele din dovleac nu conțin făină, gluten sau ouă și, spre deosebire de spaghetele clasice, conțin mai multe fibre și, pe de altă parte, mai puțini carbohidrați și calorii, de aceea sunt mai recomandate în cura de slăbire. Poți savura fără nicio grijă această variantă de “spaghetti” cu legume. În plus, mâncarea este foarte ușor de preparat cu doar câteva ingrediente accesibile. Dovleacul spaghetti este tipul ideal de dovleac pentru a fi folosit la pregătirea acestor spaghete, îl poți găsi în aproape orice supermarket in sezonul dovlecilor.

Dovleacul este unul dintre ingredientele care răspândește un miros extrem de plăcut prin tot apartamentul. Sosul conține carne de curcan, care este o variantă dietetică a rețetei clasice. Dacă ții la forma fizică, dar în același timp nu dorești să renunți la mâncărurile preferate, încearcă această versiune sănătoasă și fit – “spaghetti” din dovleac cu carne de curcan tocată sunt excelente.

Ce părere vor avea copiii tăi despre spaghete? Cu siguranță se vor îndrăgosti imediat de această versiune jucăușă cu dovleac.

Ingrediente

  • 1 dovleac spaghetti
  • 300 g carne de curcan tocată
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • 200 g piure de roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • busuioc
  • 150 g apă

Instrucțiuni

  1. Taie dovleacul în jumătate pe lungime și scoate-i semințele.
  2. Toarnă aproximativ 2 cm de apă într-o tavă de copt mai adâncă, așează ambele jumătăți de dovleac (cu susul în jos) în tavă și acoper-o cu folie de aluminiu perforată.
  3. Coace dovleacul la 205 °C timp de 45 de minute.
  4. După 45 de minute, scoate dovleacul din cuptor, întoarce-l și cu ajutorul unei furculițe, răzuiește interiorul în fâșii de “spaghetti”.
  5. Între timp, topește uleiul de cocos într-o cratiță și prăjește ușor ceapa tăiată mărunt.
  6. Adaugă carnea de curcan tocată, piureul de roșii, condimentele, sarea de mare și apă și amestecă viguros.
  7. Acoperă carnea cu un capac și fierbe-o înăbușit timp de 30 de minute.
  8. Adaugă cățeii de usturoi zdrobiți, încă un pic de apă dacă este nevoie, busuioc proaspăt și fierbe fără capac timp de încă 5 minute.
  9. La final, servește carnea cu “spaghetele” din dovleac. Poți de asemenea să presari pe deasupra brânză dată pe răzătoare.
Timp de pregătire60 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii400 Kcal
Carbohidrați25 g
Fibre7 g
Proteine33 g
Grăsimi17 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii