Magiciana Fit
Urmărește-mă
“Spaghetti” din morcov şi pătrunjel cu sos pesto de busuioc

“Spaghetti” din morcov şi pătrunjel cu sos pesto de busuioc

Îți e poftă de ceva** rapid, sănătos și gustos**, dar nu mai ai niciun fel de spaghete în dulap? Grație rețetelor mele, vei învăța nu doar cum să gătești sănătos, dar ci cum să întrebuințezi ingredientele pe care le ai deja prin casă, astfel încât mâncarea să fie preparată urmând ideile tale. Cu siguranță vei găsi prin bucătărie niște morcovi și pătrunjel, așa că te poți inspira din această rețetă gustoasă și sănătoasă.

Spaghetele din morcov și pătrunjel cu sos pesto de busuioc reprezintă o alternativă simplă cu legume la pastele clasice, așa încât dacă îți place gustul delicios de pesto, cu siguranță vei aprecia această rețetă. Savurează aceste spaghete valoroase din punct de vedere nutrițional și cu adevărat sănătoase.

Sosul pesto de busuioc face parte integrantă din bucătăria italiană, iar italienii știu de ce este așa. Gustul său fenomenal este dat de ingredientele sănătoase și de neînlocuit, printre care se numără uleiul de măsline, busuiocul, nucile care sprijină digestia și vitalitatea organismului, usturoi și parmezan. Mi se face poftă doar când trec în revistă aceste combinații.

Aceste spaghete low carb cu legume și sos pesto de busuioc le sunt de folos și persoanelor care țin dietă și pot fi servite alături de șuncă, ton sau brânză dată pe răzătoare. Sunt excelente și ideale pentru o cină cu legume, o gustare de după-amiază sau prânz. Îți recomand utilizarea unui spiralizator pentru a da legumelor formă de spaghete .

Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 250 g rădăcină de pătrunjel
  • 100 g brânză (opţional)
  • Sosul pesto:
  • 2 căţei usturoi
  • ¼ cană nuci (vi le recomand pe acestea)
  • 2 căni busuioc proaspăt
  • ½ cană ulei de măsline virgin (vi-l recomand pe acesta)
  • ½ cană parmezan dat pe răzătoare
  • sare de mare şi piper negru (după gust)

Instrucțiuni

  1. Cu ajutorul unei răzători sau al unei ustensile pentru curăţat coaja, rade morcovii şi pătrunjelul sub formă de “spaghetti”.
  2. Amestecă în blender toate ingredientele până la omogenizare, cu excepţia piperului şi a sării.
  3. Condimentează cu piper negru şi sare de mare după preferinţe.
  4. Amestecă sosul pesto cu legumele şi verdeţurile preparate, presăraţi brânza dată pe răzătoare, apoi serveşte.
  5. Păstrează sosul de pesto la frigider într-un recipient închis ermetic.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii445 Kcal
Carbohidrați10 g
Fibre6 g
Proteine10 g
Grăsimi40 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii