Magiciana Fit
Urmărește-mă
Sparanghel prăjit cu usturoi, brânză feta și nuci caju

Sparanghel prăjit cu usturoi, brânză feta și nuci caju

O rețetă de sparanghel prăjit cu usturoi, brânză feta și nuci caju perfectă, care poate fi servit ca atare sau ca cină ușoară, gustare de după-amiază sau ca garnitură la pește sau carne. Dacă îl consumați ca atare, vă recomand să îl serviți împreună cu struguri roșii. Această combinație este cu adevărat minunată, iar rețeta este foarte simplu de realizat. Brânza feta, sparanghelul crocant și condimentat și nucile caju crocante sunt combinate cu măiestrie în această mâncare cu un conținut ridicat de proteine. Dacă vă place sparanghelul, cu siguranță veți mai pregăti această rețetă fit și cu altă ocazie.

Sparanghelul este o sursă extrem de prețioasă de vitamine, minerale și are efecte benefice asupra organismului. Conține o mulțime de apă, proteine și fibre și puțini carbohidrați și grăsimi, de aceea această legume este ușor de digerat și sățioasă, dar nu cade greu la stomac. Are niveluri ridicate de of betacaroten, vitaminele E, C, dar și grupul de vitamine B. Conține de asemenea mult potasiu, zinc, fier, calciu și magneziu. Iar acestea sunt doar câteva dintre substanțele pe care le conține acest superaliment.

Preparat la cuptor, are un gust excelent și sigur vă va plăcea în combinație cu brânza feta. Îmi place să-l savurez simplu sau împreună cu struguri roșii, însă poate fi consumat ca garnitură sănătoasă, preferabil la carnea de vită. Pregătiți pentru masa de prânz o doză considerabilă de sparanghel pentru efecte benefice asupra sănătății.

Ingrediente

  • 400 g (14.1oz) sparanghel verde
  • 1 lingură ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 4 căței de usturoi pisați
  • un vârf de cuțit de sare de mare
  • un vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • 80 g (2.8oz) brânză feta
  • 40 g (1.4oz) nuci caju (vi le recomand pe acestea)
  • sucul de la 1/2 lămâie (opțional)

Instrucțiuni

  1. Într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline cu usturoiul pisat, piperul și sarea de mare.
  2. Spălați sparanghelul și așezați-l într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.
  3. Ungeți sparanghelul cu sosul pregătit și presărați pe deasupra brânza feta fărâmițată.
  4. Coaceți sparanghelul timp de 10 minute la 220 de grade Celsius (428 grade Fahrenheit), apoi presărați pe deasupra nucile caju și coaceți-l timp de încă 5 minute la 190 grade Celsius (374 grade Fahrenheit).
  5. Nucile caju vor fi apetisant de crocante, iar sparanghelul se va coace frumos.
  6. Înainte de servire, puteți stoarce peste sparanghel puțin suc de lămâie.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii270 Kcal
Carbohidrați12 g
Fibre5 g
Proteine18 g
Grăsimi16 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii