Magiciana Fit
Urmărește-mă
Supă simplă cu ciuperci, cartofi și ton

Supă simplă cu ciuperci, cartofi și ton

O supă simplă cu ciuperci și cartofi, interesantă, groasă și delicioasă, aceasta poate fi servită alături de ton și ca fel de mâncare principal. Această supă simplă cu ciuperci și cartofi conține puține calorii și e plină de proteine, de aceea poate fi consumată în cura de slăbire și în diferite diete. Nu conține gluten, ouă, nuci sau lapte (dacă nu adăugăm iaurt grecesc). Supa are un miros irezistibil, iar gustul cremos al ciupercilor și cartofilor te va cuceri!

Ciupercile și cartofii sunt principalele ingrediente ale acestei rețete. Această combinație este minunată, iar crema care rezultă este o adevărată delicatesă. Totuși, eu îți recomand să servești această supă cu ton și iaurt grecesc. Acestea sunt sățioase și îmbogățesc supa cu și mai multe proteine, iaurtul îi conferă o aromă cremoasă, iar bucățelele de ton vor avea un gust și mai bun în această supă cremoasă.

La final, am și un pont pentru mămici. Supele cremoase, precum această supă cu ciuperci și cartofi, pot fi consumate și de către bebeluși, deoarece sunt ușor de turnat în sticlele pentru bebeluși (înainte de a adăuga tonul în supă). În acest mod, copiii vor mânca mai mult și nu vor mai face multă mizerie. Trebuie totuși să ai grijă dacă prepari o supă cu gust puternic de ciuperci - copiii au o sensibilitate la ciuperci, iar bebelușii de până la un an nu ar trebui să consume ciuperci absolut deloc.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci tip champignon
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi de mărime mijlocie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 l supă de pui (sau apă)
  • 1 linguriță sare (v-o recomand pe aceasta)
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • 1 lingură unt
  • 150 g ton în suc propriu (opțional) (vi-l recomand pe acesta)
  • 2 linguri iaurt grecesc (pentru a îngroșa supa după ce este gata - opțional)

Instrucțiuni

  1. Toacă ceapa mărunt. Spală ciupercile și taie-le mărunt. Într-o cratiță non-aderentă, încălzește o lingură plină cu unt în care vei sota ușor ceapa. Adaugă ciupercile și sotează-le până când se înmoaie (aproximativ 5 minute), amestecând din când în când. Adaugă supă de pui sau apă și fierbe supa. Între timp, dă prin blender cartofii cruzi tăiați mărunt împreună cu 2 căței de usturoi și puțină apă. Toarnă amestecul în supă. Lasă supa să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, apoi blenduiește-o cu un blender de mână, după care o asezonezi cu sare și piper. Dacă dorești, adaugă și iaurtul grecesc înainte de a servi supa, îți recomand să adaugi și puțin ton (din care ai scurs zeama). În acest mod, supa îți va furniza și mai multe proteine și îți va ține bine de foame.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii135 Kcal
Carbohidrați18 g
Fibre5 g
Proteine7 g
Grăsimi4 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii