Magiciana Fit
Urmărește-mă
Tocăniţă de vită cu varză murată

Tocăniţă de vită cu varză murată

Combinația dintre carne de vită și varză murată este perfectă în viziunea mea. Dacă mai adaugi și bucățele de prune uscate, această mâncare se transformă într-o veritabilă delicatesă atunci când o guști. Pregătește și savurează această delicioasă tocăniță de vită cu varză murată la masa de prânz.

Carnea de vită este o sursă excelentă de proteine, fier și zinc și spre deosebire de carnea de porc, are un conținut redus de grăsimi. Aceasta nu trebuie să lipsească dintr-un regim alimentar sănătos, chiar dacă e servită din când în când. În rețetele mele dietetice folosesc carne slabă de vită, cum ar fi file, mușchi sau târtiță. În această rețetă am folosit târtiță.

Nu cred că mai este nevoie să amintim beneficiile verzei murate asupra sănătății. Varza murată gătită se digeră mai bine și își păstrează conținutul de fibre, vitamine și minerale în ciuda preparării termice, acest lucru ajutând la crearea microflorei intestinale. Totuși trebuie să ai grijă în cazul în care ai intoleranță la histamină, în acest caz varza murată nu e alegerea potrivită pentru tine.

Această rețetă îți furnizează și valori nutriționale corecte, o porție conține doar 290 kcal și 31 g de proteine. Această mâncare poate fi servită simplă, cu pâine din grâu integral, găluște de casă din grâu integral sau altă garnitură preferată.

Ți-am oferit un pont grozav pentru un prânz sănătos de weekend, nu-i așa?

Ingrediente

  • 500 g carne vită
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 800-900 g varză murată
  • 2 linguri ulei de avocado/cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • 50 g prune uscate
  • 250 g ciuperci (opţional)
  • 2 linguri boia de ardei roşu
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1-2 linguriţe sare de mare
  • apă

Instrucțiuni

  1. Într-o cratiţă mare sotează ceapa tăiată mărunt şi usturoiul în 2 linguri de ulei fierbinte.
  2. Atunci când ceapa începe să se rumenească adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe şi amestecă.
  3. Adaugă condimentele şi sarea şi prăjeşte amestecul timp de aproximativ 5 minute.
  4. Apoi, adaugă 300 ml apă, prunele mărunţite, varza murată spălată şi, dacă doreşti, ciupercile.
  5. Amestecă toate ingredientele, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă tocana să fiarbă timp de aproximativ 30-40 minute.
  6. Verific-o din când în când şi amestecă, iar dacă este nevoie mai adaugă puţină apă pentru ca varză murată şi carnea să nu se ardă.
  7. Serveşte carnea cu varză murată, cu pâine din grâu integral cu usturoi sau cu altă garnitură.
Timp de pregătire50 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii290 Kcal
Carbohidrați10 g
Fibre6 g
Proteine31 g
Grăsimi12 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii