
Desert cu banane şi brânză quark ce nu necesită coacere (fără gluten)
Banane și brânză quark. O combinație delicioasă. Un desert original care e gata în doar câteva minute. Trebuie să aștepți ceva timp până când compoziția se întărește, însă rezultatul merită pe deplin așteptarea. Nu necesită coacere, ci doar un loc în frigider. Îndrăgostește-te de această sănătoasă prăjitură cu banane și brânză quark ce nu necesită coacere și este plină de proteine.
Într-adevăr, acest desert cremos cu banane și brânză quark nu conține făină sau amidon, este dietetic, are puține grăsimi și cu toate acestea este cu adevărat delicios. Ai nevoie de ingrediente simple cu care vei crea un desert sănătos și delicios în doar câteva minute.
Am creat într-o duminică rețeta de desert fără coacere cu banane și brânză quark, aveam în casă doar banane coapte și brânză quark și îmi era poftă de ceva dulce pentru după-amiaza respectivă. Am certitudinea că această rețetă îți va servi drept inspirație dacă te vei afla într-o situație serioasă similară :) Am venit cu ideea unui desert dulce și gustos care nu conține făină sau gluten, astfel încât poate fi savurat și de către cei ce suferă de boala celiacă.
Acest desert cu banane și brânză quark este îndulcit doar cu puțină miere, deoarece bananele sunt și ele destul de dulci. Are puține calorii și vei aprecia și cacaoa din compoziție. Dacă vrei ca acest desert fără coacere cu banane și quark să fie cu adevărat original, îl poți decora cu fructele de pădure preferate, care vor face ca desertul să aibă un gust dulce-acrișor și vor îmbogăți rețeta cu și mai multe vitamine. Dacă dorești ca acest desert să aibă și mai multe proteine, poți adăuga în compoziție puțină pudră proteică cu aroma preferată.
Ingrediente
- 2 banane
- 300 g brânză quark moale
- 2 linguri gelatină pudră
- 100 ml apă fierbinte
- 1 lingură cacao (v-o recomand pe aceasta)
- 1 lingură miere (v-o recomand pe aceasta)
- 100 g fructe de pădure (poţi folosi şi fructe de pădure decongelate)
Instrucțiuni
- Se amestecă în blender bananele şi brânza quark.
- Se adaugă gelatina care a fost topită în prealabil în apă fierbinte şi se amestecă din nou.
- Când aluatul s-a omogenizat, toarnă jumătate din acesta într-un vas/tavă şi lasă prăjitura să se întărească. Dacă doreşti ca prăjitura să fie mai înaltă, trebuie să foloseşti un vas mai mic.
- Adaugă în restul de aluat o linguriţă cu vârf de cacao şi o linguriţă cu miere şi amestecă din nou.
- Toarnă aluatul de cacao peste primul strat, decorează cu fructe proaspete şi lasă desertul la frigider timp de cel puţin 5 ore.
Timp de pregătire | 10 minute | |
Cantitate rezultată | 8 felii |
Informații nutriționale/ 1 felie | ||
Calorii | 80 Kcal | |
Carbohidrați | 10 g | |
Fibre | 2 g | |
Proteine | 9 g | |
Grăsimi | 0 g |