Magiciana Fit
Urmărește-mă
Gulaş sănătos Szegedin cu găluşte din făină de grâu integral

Gulaş sănătos Szegedin cu găluşte din făină de grâu integral

Gulașul Szegedin este una dintre rețetele cele mai tradiționale din bucătăria ungurească. Cu toate acestea, rețeta originală cade cam greu la stomac și nu are valorile nutriționale cele mai strălucite. Am modificat-o și am transformat-o într-o versiune mai sănătoasă și mai dietetică și astfel am savurat-o alături de familie, de aceea trebuie să ți-o prezint și ție. Poți savura acest gulaș Szegedin chiar și atunci când ții dietă.

Spre deosebire de rețeta clasică, gulașul meu Szegedin modificat are un conținut mai ridicat de proteine și fibre, dar și mai puține calorii și grăsimi. Rețeta tradițională conține carne de porc, însă dat fiind faptul că această carne are prea multe grăsimi și nu se numără printre cele mai sănătoase tipuri de carne, rețeta mea a fost pregătită folosind piept de curcan, însă putem folosi și piept de pui. Ambele sunt bogate în proteine și au un conținut redus de grăsimi.

Acest gulaș Szegedin dietetic poate fi servit cu găluște de casă din grâu integral care se prepară mai ușor decât ai crede. Poate voi reuși să te conving de acest lucru. Pentru a îngroșa sosul, folosește iaurt grecesc cu un conținut de grăsime de cel puțin 3%, în caz contrar ar putea face cocoloașe. Grație iaurtului grecesc, această variantă de gulaș Szegedin are un conținut ridicat de proteine.

Inspiră-te și încearcă acest delicios gulaș sănătos de Szegedin.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Mai întâi prepari găluştele.
  2. Pregăteşte plămada amestecând 200 ml apă, drojdia şi mierea şi lăsându-le deoparte timp de 10 minute.
  3. Apoi adaugă făina, restul de apă, uleiul şi sarea.
  4. Frământă aluatul – nu trebuie să se lipească nici de bol, nici de mâinile tale.
  5. Modelează aluatul în formă de două gogoşele şi lasă-le să crească într-un loc încălzit (30-45 minute).
  6. După ce au crescut, prepară-le la aburi timp de 20-25 minute.
  7. Într-o oală mai mare, topește o lingură de ulei împreună cu ceapa tăiată fîn și sotează-le până devin aurii. Adaugă carnea tăiată cubulețe. Îndepărtează oala de pe foc pentru câteva secunde și adaugă paprika roșie măcinată și piperul negru. Amestecă și pune oala din nou pe foc, acoper-o cu un capac și las-o să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute. Amestecă din când în când, în cazul în care carnea se arde, adaugă câtă apă este nevoie (cu cât mai puțină, cu atât mai bine). Când carnea s-a înmuiat, adaugă varza murată spălată și amestecă. Lasă carnea și varza murată să fiarbă timp de 10 minute. Când varza murată s-a înmuiat, trebuie să iei oala de pe foc. Înainte de a mânca, adaugă iaurtul grecesc după gust - va fi mai gros și va avea un gust mai fîn. Nu îl adăuga în oală în tmp ce aceasta încă e pe foc, în caz contrar se vor forma cocoloașe. Nu recomand utilizarea de iaurt grecesc degresat, e bine să folosești un iaurt cu un conținut de grăsime de 3% sau chiar mai ridicat.
Timp de pregătire70 minute
Cantitate rezultată6 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii475 Kcal
Carbohidrați61 g
Fibre15 g
Proteine33 g
Grăsimi7 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii