Magiciana Fit
Urmărește-mă
Negrese cu ovăz şi sfeclă roşie (fără gluten)

Negrese cu ovăz şi sfeclă roşie (fără gluten)

Negresele cu ovăz și sfeclă roșie cu ciocolată, sunt delicioase, moi și sunt preparate cu făină de năut și îndulcite cu miere. Chiar și persoanele care nu sunt familiarizate cu deserturile sănătoase din legume vor aprecia acest desert sănătos cu sfeclă roșie.

În această rețetă de negrese sănătoase cu sfeclă roșie nu vom adăuga făină, aceasta fiind înlocuită cu năut și ovăz. Datorită acestui fapt, vom avea parte de mai multe fibre, minerale și proteine. Sfecla roșie asigură finețea compoziției. Eu am folosit 1/2 dintr-o sfeclă roșie mai mare și a fost de ajuns, însă dacă preferi ca prăjitura să fie mai zemoasă, poți folosi mai multă sfeclă roșie și viceversa. Poți să modifici conținutul de sfeclă roșie pe măsură ce prepari compoziția.

Înainte de a la introduce în cuptor, am presărat peste negrese boabe de cacao crude, însă poți folosi și fulgi de ciocolată neagră. Pentru o versiune vegană, trebuie doar să înlocuiești mierea cu sirop de arțar și să folosești orice tip de lapte vegetal preferi.

Dacă îți place sfecla roșie preparată în orice mod, trebuie să încerci aceste negrese dietetice.

*Cu cât mai multă sfeclă roșie adaugi, cu atât mai moi și fine vor ieși prăjiturile. Dacă îți plac prăjiturile mai tari, folosește doar o jumătate dintr-o sfeclă mai mică. În acest caz, poți utiliza negresa și ca blat pentru tort.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă bine în blender ovăzul, praful de copt, vârful de cuţit de sare şi cacaoa.
  2. În continuare, adaugă în blender uleiul de cocos topit, mierea şi laptele şi amestecă-le bine.
  3. Când aluatul s-a omogenizat, adaugă năutul şi sfecla roşie coaptă şi dată pe răzătoare şi amestecă.
  4. Toarnă aluatul într-o tavă de copt non-aderentă (de ex. o formă de pâine cu dimensiunile de 20x20cm). Presară pe deasupra ciocolată neagră sau boabe de cacao crude şi coace-l la 190°C timp de 25-30 de minute.
  5. Scoate-l din cuptor dacă partea de deasupra s-a rumenit şi dacă scobitoarea cu care aţi înţepat aluatul iese curată.
  6. Lasă negresa să se răcească cel puţin 15 minute, apoi tai-o în bucăţi mai mici.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată16 felii
Informații nutriționale / 1 felie
Calorii170 Kcal
Carbohidrați24 g
Fibre4 g
Proteine5 g
Grăsimi6 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii