Magiciana Fit
Urmărește-mă
Piept de pui dietetic cu ananas în sos de brânză

Piept de pui dietetic cu ananas în sos de brânză

Cui nu-i place combinația delicioasă dintre carne de pui și ananas? Acest excelent piept de pui cu ananas cu sos delicios de brânză este perfect pentru a fi servit ca prânz sănătos sau la cină. Ce e și mai grozav, îl poți servi direct din ananas!

Această mâncare sănătoasă este plină de proteine și o poți servi alături de garnitura ta preferată sau simplă. Poți înlocui migdalele din rețetă cu nuci caju pentru ca mâncarea să fie mai crocantă. Dacă îți place țelina, îți recomand să adaugi câteva tulpini în mâncare.

Ananasul conţine minerale precum potasiu, magneziu, calciu, fosfor, zinc şi fier. Conţine şi acid ferulic şi acid folic, mangan şi steroli din plante care contribuie la scăderea colesterolului şi a riscului de boli cardiovasculare. Mai mult, ananasul conţine fibre solubile care au un efect benefic asupra funcţionării corecte a intestinelor şi vitaminele B12, E şi C, care sprijină sistemul imunitar. Însă cel mai valoros nutrient conţinut de ananas este bromelaina, o enzimă antiinflamatoare. Aceasta contribuie la dizolvarea reziduurilor din sistemul circulator, ceea ce are ca rezultat scăderea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea coagulării sângelui. Bromelaina îmbunătăţeşte şi digestia şi accelerează arderea grăsimilor.

Ingrediente

  • 800 g piept de pui
  • 400 g ananas
  • ½ ceapă
  • salată verde
  • o mână de migdale (mărunţite) (vi le recomand pe acestea)
  • 2 tulpini de țelină (opțional)
  • pătrunjel
  • 1 lingură ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • Sosul:
  • 5 linguri lapte
  • 150 g brânză moale (de ex. brânză cu mucegai)
  • sare de mare
  • piper negru măcinat

Instrucțiuni

  1. Sotează ceapa tăiată mărunt într-o lingură de ulei de cocos.
  2. Adaugă puiul tăiat bucăţele şi prăjeşte-l până se rumeneşte.
  3. Când carnea s-a rumenit, amestec-o într-un castron cu ananasul tăiat mărunt, salata verde, migdalele şi (opţional) pătrunjelul şi tulpinile de ţelină mărunţite.
  4. Într-o cratiţă mică încălzeşte şi topeşte brânza moale şi laptele, apoi condimentează după gust cu sare şi piper negru.
  5. Toarnă sosul fierbinte peste salata de pui şi serveşte-o cu orez, cuşcuş, bulgur, quinoa sau simplă.
Timp de pregătire30 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii504 Kcal
Carbohidrați15 g
Fibre4 g
Proteine54 g
Grăsimi24 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii