Magiciana Fit
Urmărește-mă
Plăcintă cu ceapă fără gluten

Plăcintă cu ceapă fără gluten

Te avertizez dinainte că vei dori să mănânci această plăcintă fit cu ceapă, fără gluten pe toată imediat, fără a o împărți cu nimeni. Are un gust cu adevărat irezistibil - asta doar dacă îți place ceapa, bineînțeles :)

Această plăcintă sărată fit nu se va fărâmița datorită oului, brânzei și a făinii de cocos, care furnizează o mulțime de fibre, dar nu și gluten de care nu ai nevoie. Cu toate acestea, dacă nu ai prin casă făină de cocos, o poți înlocui cu orice alt tip de făină. Turmericul contribuie la aroma și culoarea interesantă a acestei plăcinte.

Plăcinta sărată cu ceapă este sănătoasă și are un conținut redus de carbohidrați, dar te va încânta cu conținutul proteic ridicat. Pe lângă proprietățile nutriționale benefice, plăcinta se poate lăuda cu un gust delicat. Merge perfect pe post de mic dejun hrănitor și sănătos în locul omletei, dar este ideală și ca masă de seară ușoară. O poți servi și ca garnitură la diverse mâncăruri cu carne. Deoarece plăcinta este simplă și rapidă, aceasta poate fi pregătită de către oricine. Poți adăuga și roșii deshidratate sau arpagic pentru a diversifica aromele.

O porție de plăcintă cu ceapă low carb conține: 14% din DZR de calciu 9% din DZR pentru vitaminele A, D, B 12

Pregătește această plăcintă sănătoasă cu ceapă care nu conține gluten pentru tine și pentru familia ta și vei vedea că aceasta va dispărea cu viteza luminii.

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 6 ouă
  • 120 g iaurt simplu
  • 1/4 cană făină de cocos (sau alt tip de făină) (v-o recomand pe aceasta)
  • 1/2 cană mozzarella dată pe răzătoare
  • 1 lingură ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta)
  • 1 linguriță sare de mare
  • un vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • un vârf de cuțit de turmeric

Instrucțiuni

  1. Toacă ceapa mărunt. Într-o tigaie preîncălzită, adaugă o lingură plină cu ulei și sotează ceapa până când devine translucidă. Într-un castron, amestecă ouăle cu iaurtul, sarea și piperul. Adaugă ceapa sotată, brânza dată pe răzătoare și făina de cocos (sau alt tip de făină), apoi amestecă bine aluatul. Toarnă aluatul într-o tavă pentru copt unsă cu ulei sau într-o formă din silicon (cu diametrul de 20-25 cm). Coace plăcinta cu ceapă la 180 de grade timp de 40-45 minute până când se rumenește la suprafață. Lasă plăcinta să se răcească timp de cel puțin 10 minute înainte de a o scoate din tavă.
Timp de pregătire60 minute
Cantitate rezultată6 felii
Informații nutriționale/ 1 felie
Calorii162 Kcal
Carbohidrați6 g
Fibre4 g
Proteine12 g
Grăsimi8 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii