Magiciana Fit
Urmărește-mă
Pui delicios cu miere și cartofi dulci

Pui delicios cu miere și cartofi dulci

Gustă și tu acest delicios și moale pui cu miere și cartofi dulci – sigur îți va plăcea. E simplu să pregătești acest fel de mâncare și cu siguranță vei repeta rețeta. Carnea de pui absoarbe toate aromele minunate din marinada de miere și usturoi, iar gustul cartofilor dulci face ca mâncarea să aibă un gust foarte plăcut. Este un prânz cu puține grăsimi, sănătos și sățios care furnizează corpului o multime de proteine, vitamine și minerale.

În comparație cu alte tipuri de carne, carnea de pui este mai ușor de digerat, conține puține grăsimi și este plină de proteine. Pe lângă acestea, este foarte ușor de pregătit – de multe ori nu ai nevoie decât de câteva minute. Totuși, dacă dorești ca puiul să fie foarte aromat, îți recomand să-l marinezi cu o seară în avans și să-l dai la frigider peste noapte. Chiar și fără această operațiune, puiul va fi delicios, însă după ce a stat o noapte la marinat și s-a îmbibat cu aromele de miere, usturoi și sos de soia, carnea va fi mai moale și mai gustoasă. Gătirea cărnii la foc mic timp de până la 2 ore va face ca puiul să fie moale și se va desface frumos, topindu-se în gură. Totuși, dacă nu ai atât de mult timp la dispoziție, îl poți găti în mai puțin de o oră.

Acest prânz fit este fără făină, fără ou, fără lapte și fără nuci – poate fi consumat de toți cei ce suferă de alergii alimentare. Cartofii dulci sunt plini de minerale, vitamine și mai ales fibre, grație cărora sunt foarte sățioși și în același timp contribuie la o digestie sănătoasă. Sunt mai dulci decât cartofii obișnuiți, după cum sugerează și numele acestora, de aceea sunt perfecți pentru acest pui cu miere.

Poti servi puiul cu miere cu cartofi dulci sau cu salata ta preferată. Bon appetit!

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, pregătește marinada amestecând mierea, sosul de soia și usturoiul zdrobit.
  2. Pune pieptul (sau pulpele de pui) în marinadă, amestecă castronul cu o folie și dă-l la frigider cel puțîn 30 de minute, preferabil peste noapte. Dacă ești în criză de timp, nu e neapărat necesar să lași carnea la marinat, aceasta va fi delicioasă și nemarinată.
  3. Încălzește uleiul de cocos într-o cratiță mai mare și prăjește ușor ceapa tăiată mărunt până când se rumenește.
  4. Adaugă carnea marinată și 1 cană și jumătate de apă, amestecă și lasă să fiarbă timp de 2 ore amestecând din când în când, până când carnea se înmoaie complet.
  5. Între timp, pregătește cartofii dulci.
  6. Spală cartofii, străpunge-i cu cuțitul în mai multe locuri, așează-i pe o hârtie de copt și coace-i la 200 de grade timp de 40-60 de minute, în funcție de dimensiunea acestora.
  7. Când s-au copt, miezul cartofilor trebuie să fie moale, iar aceștia trebuie să se decojeasca cu ușurință.
  8. Înainte de servire, cu ajutorul unei furculițe desfă carnea în fâșii și servește-o cu cartofii dulci, în prealabil decojiți.
Timp de pregătire140 minute
Cantitate rezultată5 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii490 Kcal
Carbohidrați58 g
Fibre7 g
Proteine50 g
Grăsimi5 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii