Magiciana Fit
Urmărește-mă
Supă gazpacho simplă și rece

Supă gazpacho simplă și rece

Gazpacho este o supă tradițională rece cu legume din Spania. Această **supă gazpacho simplă ** este gustoasă, sănătoasă și gata în 10 minute – ce ți-ai putea dori mai mult? Pregătește-o și tu după această rețetă simplă.

Baza supei gazpacho o reprezintă întotdeauna roșiile proaspete și coapte. Poți adăuga și alte ingrediente în supa gazpacho, în funcție de preferințe. Supa rece gazpacho este foarte bogată în vitaminele A și C și minerale. Are puține calorii, de aceea este dietetică, o porție conține doar 130 kcal. Nu conține ingrediente animale, de aceea este potrivită și pentru vegani sau persoanele care suferă de diverse alergii.

Combinația de cuvinte supă și rece poate părea ciudată, chiar neplăcută pentru cei care nu au gustat niciodată o supă gazpacho. Crede-mă, și mie mi-a luat ceva până să pregătesc această supă. Îmi pare bine că am încercat. E delicioasă și atât de simplă! Este perfectă în zilele fierbinți de vară fiind extraordinar de răcoritoare, dar în același timp sățioasă.

Atunci când alegi legumele, asigură-te că sunt extrem de coapte. Legumele coapte au un gust intens, iar supa gazpacho va avea un gust divin. E ideal dacă optezi pentru legume din propria grădină. În plus, dacă dorești ca această supă rece să fie omogenă, dă-o prin blender cât se poate de bine, iar la final poți s-o strecori prin sită.

Încearcă și tu această supă gazpacho simplă. Este o modalitate grozavă de a savura o doză bună de legume în forma lor cea mai gustoasă!

Ingrediente

  • 1 kg roșii
  • 1 castravete mare
  • 1/2 ceapă roșie mai mică
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
  • 1-2 linguri oțet din vin roșu
  • 100 ml apă
  • sare, piper negru măcinat (după gust)
  • 2 tulpini de pătrunjel
  • 1 linguriță busuioc uscat

Instrucțiuni

  1. Spală legumele și taie-le în bucățele. Curăță ceapa și usturoiul.
  2. Pune ingredientele în blender și blenduiește-le până la omogenizare. Adaugă oțet, sare și piper negru după gust.
  3. Dă supa gazpacho la frigider, ideal ar fi timp de cel puțin 2 ore înainte de a o consuma.
  4. Înainte de a servi supa, poți turna deasupra puțin ulei de măsline și o poți decora cu roșii cherry sau alte legume.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii130 Kcal
Carbohidrați11 g
Fibre4 g
Proteine3 g
Grăsimi8 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii