
Terci de ovăz rapid cu aromă de negresă
Acest terci de ovăz rapid cu aromă de negresă va câștiga inima tuturor iubitorilor de ciocolată. E ușor de preparat, gata în 5 minute și are un gust irezistibil! Răsfață-te cu un desert la micul dejun sub forma unui terci sănătos și sățios, pe care cu siguranță îl vei mai pregăti și de acum încolo.
Câteodată duci lipsă de idei de mic dejun sănătos sub formă de terci. Pentru a nu ne plictisi de mâncăruri sănătoase, trebuie să încercăm mereu rețete noi și gustoase. Acest terci de ovăz-negresă e pe drept cuvânt unul dintre preferatele mele. Gustul bogat de ciocolată îți va da un imbold pentru a începe cu bine o nouă zi. Pregătește-l cu o seară în avans și lasă-l la frigider peste noapte – va fi și mai dens, mai delicios și te vei bucura de o nouă dimineață mai mult ca oricând.
Ca sursă de proteine vom folosi iaurt grecesc simplu, însă recomand și adăugarea de pudră proteică de ciocolată (v-o recomand pe aceasta) . Totuși, dacă nu ai așa ceva, o poți înlocui cu ovăz. Vrei să pregătești acest terci de ovăz fără zahăr/miere? Ca îndulcitor poți folosi produsul flavdrops, ideal ar fi să aibă aromă de ciocolată .
Terciul de ovăz se pregătește rapid, însă acest terci de ovăz cu aromă de negresă nici măcar nu necesită fierbere, astfel încât îl poți avea pe masă foarte rapid. Amestecă toate ingredientele și servește-l. Totuși, pentru a obține cele mai bune rezultate, recomand să îl lași la frigider peste noapte. În acest caz, trebuie doar să-l scoți de la frigider și te poți delecta imediat cu această gustare dulce.
Merită să încerci acest terci de ovăz-negresă cremos și rapid!
Ingrediente
- 1 cană (250 ml) de lapte de migdale sau cocos
- 1 cană (250 ml) ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
- 1/2 cană iaurt grecesc simplu degresat
- 1-2 linguri pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta)
- 2-3 linguri miere (v-o recomand pe aceasta)
- 30 g pudră proteică de ciocolată (sau mai mult ovăz) (v-o recomand pe aceasta)
- bucățele de ciocolată neagră (opțional) (v-o recomand pe aceasta)
Instrucțiuni
- Mai întâi, amestecă ingredientele uscate, apoi amestecă-le cu restul ingredientelor.
- Împarte terciul de ovăz la 2 boluri și servește-l imediat sau lasă-l la frigider peste noapte. Încearcă ambele variante și vezi care e preferata ta.
Timp de pregătire | 5 minute | |
Cantitate rezultată | 2 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 320 Kcal | |
Carbohidrați | 44 g | |
Fibre | 6 g | |
Proteine | 21 g | |
Grăsimi | 6 g |