Magiciana Fit
Urmărește-mă
Brioșe sănătoase cu morcov (din făină de grâu spelta)

Brioșe sănătoase cu morcov (din făină de grâu spelta)

Sunt convinsă că te vei îndrăgosti de aceste brioșe sănătoase cu morcov din făină de grâu spelta de la prima îmbucătură. Sunt delicios de moi, fine și atât de ușor de preparat! Acestea conțin o mulțime de ingrediente sănătoase și de fibre.

Brioșele din grâu spelta nu conțin ou sau lactoză** - astfel pot fi savurate și de către persoanele care suferă de alergii. Dacă ești alergică la nuci, le poți omite din rețetă. Am înlocuit mare parte din uleiul din aluat cu piure de mere care nu conține cantități ridicate de grăsimi și nici calorii. Rețeta mai include și semințe de chia, care absorb excesul de apă, astfel încât brioșele cu morcov sunt divin de moi fără adaos de ou – nu uita de acestea.

Cantitatea de ingrediente este suficientă pentru 10 brioșe mari. Dacă dorești să folosești miere în loc de îndulcitor, redu cantitatea de apă din rețetă. La prepararea acestor brioșe cu morcov fără zahăr am folosit zahăr din mesteacăn (vi-l recomand pe acesta) , iar rezultatul a fost delicios.

Încearcă și tu aceste brioșe sănătoase cu morcov din făină de grâu spelta, sunt sigură că le vei mai pregăti și de acum înainte. Au un gust irezistibil de scorțișoară și sunt delicioase!

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Într-un castron, amestecă toate ingredientele uscate.
  2. Adaugă morcovii dați pe răzătoarea fină și toate ingredientele lichide.
  3. Toarnă aluatul rezultat în 9 forme pentru brioșe (de preferință din silicon).
  4. Coace brioșele timp de 25-35 minute la 190 de grade, în funcție de puterea cuptorului, până când se rumenesc.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată10 brioșe
Informații nutriționale / 1 brioșă
Calorii155 Kcal
Carbohidrați21 g
Fibre5 g
Proteine5 g
Grăsimi7 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii