
Brioșe sănătoase cu morcov (din făină de grâu spelta)
Sunt convinsă că te vei îndrăgosti de aceste brioșe sănătoase cu morcov din făină de grâu spelta de la prima îmbucătură. Sunt delicios de moi, fine și atât de ușor de preparat! Acestea conțin o mulțime de ingrediente sănătoase și de fibre.
Brioșele din grâu spelta nu conțin ou sau lactoză** - astfel pot fi savurate și de către persoanele care suferă de alergii. Dacă ești alergică la nuci, le poți omite din rețetă. Am înlocuit mare parte din uleiul din aluat cu piure de mere care nu conține cantități ridicate de grăsimi și nici calorii. Rețeta mai include și semințe de chia, care absorb excesul de apă, astfel încât brioșele cu morcov sunt divin de moi fără adaos de ou – nu uita de acestea.
Cantitatea de ingrediente este suficientă pentru 10 brioșe mari. Dacă dorești să folosești miere în loc de îndulcitor, redu cantitatea de apă din rețetă. La prepararea acestor brioșe cu morcov fără zahăr am folosit zahăr din mesteacăn (vi-l recomand pe acesta) , iar rezultatul a fost delicios.
Încearcă și tu aceste brioșe sănătoase cu morcov din făină de grâu spelta, sunt sigură că le vei mai pregăti și de acum înainte. Au un gust irezistibil de scorțișoară și sunt delicioase!
Ingrediente
- 200 g făină din grâu spelta (sau din grâu integral) (vă recomandăm această)
- 2 morcovi de mărime medie (dați pe răzătoarea fină)
- 120 g piure de mere (sau mâncare pentru bebeluși)
- 80 g xilitol (sau zahăr din trestie sau cocos) (vi-l recomand pe acesta)
- 2 linguri ulei de cocos topit (vi-l recomand pe acesta)
- 2 linguri semințe de chia (vi le recomand pe acestea)
- 150 ml apă
- coaja de la jumătate de lămâie
- 1 pachet (15 g) de praf de copt (recomand acest)
- 1 linguriță scorțișoară (v-o recomand pe aceasta)
- 50 g nuci (mărunțite) (vi le recomand pe acestea)
- un vârf de cuțit de sare
- stafide (opțional)
Instrucțiuni
- Într-un castron, amestecă toate ingredientele uscate.
- Adaugă morcovii dați pe răzătoarea fină și toate ingredientele lichide.
- Toarnă aluatul rezultat în 9 forme pentru brioșe (de preferință din silicon).
- Coace brioșele timp de 25-35 minute la 190 de grade, în funcție de puterea cuptorului, până când se rumenesc.
Timp de pregătire | 35 minute | |
Cantitate rezultată | 10 brioșe |
Informații nutriționale/ 1 brioșă | ||
Calorii | 155 Kcal | |
Carbohidrați | 21 g | |
Fibre | 5 g | |
Proteine | 5 g | |
Grăsimi | 7 g |