Magiciana Fit
Urmărește-mă
Chec suculent cu banane şi brânză quark

Chec suculent cu banane şi brânză quark

Dacă îți place brânza quark, nu-ți vor fi de ajuns două sau trei felii din acest sănătos chec suculent "4 sferturi" cu banane și brânză quark. Este extrem de suculent, gustos, răcoritor, bogat, dar și sănătos! Poate fi consumat la micul dejun sau ca desert sănătos.

Acest chec "4 sferturi" cu banane și brânză quark sănătos nu conține făină, e dietetic și nu are adaos de grăsimi sau zaharuri rafinate. Nu-ți face griji, textura acestuia nu amintește de checul tradițional "4 sferturi", dar este foarte delicios și trebuie să-l încerci. Sunt convinsă că îl vei savura atât tu, cât și cei dragi, deoarece este una dintre cele mai populare rețete de pe site-ul meu, printre cititorii mei și printre cei dragi mie. Sănătosul chec "4 sferturi" dietetic este foarte ușor de preparat, nici măcar nu trebuie să bați ouăle, astfel încât e gata în doar câteva minute.

Spre deosebire de clasicul chec "4 straturi", acesta este mai bogat în proteine și în același timp are mai puține calorii și un conținut redus de grăsimi. De obicei îl îndulcesc cu zahăr, însă pentru versiunea dietetică poți folosi și xilitol sau stevia pentru a reduce la minimum cantitatea de carbohidrați din acest chec "4 sferturi". Îmi place să adaug în aluat câteva vișine sau cireșe fără sâmburi pentru a face checul cât mai savuros.

E foarte important să lași checul "4 sferturi" fără gluten să se răcească în forma în care l-ai copt. Cel mai bine este să-l coci într-o formă din silicon, deoarece checul s-ar putea să se lipească în cazul în care folosești o formă obișnuită pentru copt. Dacă nu ai o formă de copt pentru chec, poți turna aluatul în forme pentru brioșe din silicon. Nu uita să urmărești o scurtă rețetă video pe care am creat-o pentru tine în care este prezentat acest sănătos chec "4 sferturi".

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Pasează bananele şi brânza quark şi amestecă-le.
  2. Adaugă ouăle, mierea şi restul ingredientelor şi amestecă bine.
  3. După ce ingredientele s-au amestecat, toarnă aluatul într-o tavă pentru chec – fie din silicon, fie unsă cu ulei (îți recomand să folosești o tavă din silicon, în caz contrar checul se poate prinde).
  4. Coace checul timp de 35-40 de minute la 170°C (sau ajustează timpul în funcţie de cuptorul dvs.) până când se rumeneşte.
  5. Este delicios imediat ce îl scoţi din cuptor, dar este şi mai suculent a doua zi dacă îl laşi peste noapte la frigider.
Timp de pregătire45 minute
Cantitate rezultată12 felii
Informații nutriționale /
Calorii105 Kcal
Carbohidrați12 g
Fibre1 g
Proteine8 g
Grăsimi3 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii