Magiciana Fit
Urmărește-mă
Dovleac sănătos umplut cu spaghetti

Dovleac sănătos umplut cu spaghetti

O mâncare excelentă și sănătoasă care îți va potoli foamea și îi va furniza organismului o mulțime de vitamine, fără un conținut excesiv de carbohidrați. Dovleacul sănătos umplut cu spaghetti reprezintă o alegere grozavă pentru un prânz hrănitor și cu puține grăsimi, dar plin de proteine.

Dovleacul spaghetti are un conținut ridicat de betacaroten (care este convertit în vitamina A de către organism) - un singur dovleac conține până la 450% din doza zilnică recomandată. Un dovleac îți furnizează 50% din DZR de vitamina C, are de asemenea un conținut apreciabil de grupul de vitamine B, luteină, potasiu, mangan, fier, calciu, fosfor, zinc și acizi grași omega 3 și 6. Dacă îți place gustul dovleacului, acesta este un înlocuitor perfect al pastelor, fiind plin de substanțe nutritive. După coacere, poți răzui fâșii de dovleac așa încât să creezi spaghetti cu ajutorul unei furculițe.

Eu am folosit două tipuri de umplutură în această rețetă de dovleac umplut cu spaghetti. O poți alege pe cea care este pe gustul tău sau poți crea o umplutură în funcție de preferințe. Carnea tocată, ciupercile, roșiile deshidratate sau orice tip de legume sunt perfecte în această rețetă. Chiar și aici poți să-ți folosești imaginația sau să o pregătești în funcție de preferințe.

Dacă îți place dovleacul, atunci trebuie să încerci această rețetă fit de dovleac sănătos umplut cu spaghetti! Cred că îl vei mai pregăti și pe viitor :)

Ingrediente

  • 1 dovleac spaghetti
  • Pentru umplutura cu șuncă:
  • 100 g șuncă de foarte bună calitate (tăiată mărunt)
  • 2 linguri smântână cu conținut redus de grăsimi (sau ricotta)
  • 40 g brânză dată pe răzătoare
  • busuioc sau oregano proaspăt
  • pudră de usturoi
  • Pentru umplutura cu ton:
  • 75 g ton în suc propriu (scurs de zeamă)
  • 40 g brânză dată pe răzătoare (mozzarella)
  • 1 ou
  • 1 lingură pastă de tomate (sau ketchup neîndulcit)
  • 1/4 ceapă
  • busuioc sau oregano proaspăt
  • pudră de usturoi și piper negru măcinat (după gust)
  • un vârf de cuțit sare de mare

Instrucțiuni

  1. Taie dovleacul în două pe lungime, scoate-i semințele și aruncă-le. Toarnă aproximativ 2 cm de apă într-o tavă pentru cuptor sau într-o tigaie mai adâncă, apoi așează ambele jumătăți de dovleac (cu susul în jos) și acoperă-le cu folie de aluminiu. Coace dovleacul la 205 grade Celsius timp de 45 de minute. După 45 de minute, scoate dovleacul din cuptor, întoarce-l și răzuiește fâșii din dovleacul copt cu ajutorul unei furculițe pentru a crea spaghetti. Pregătește umpluturile individuale amestecând ingredientele. Apoi amestecă fâșiile de dovleac cu umplutura și toarnă-le în "bolurile" create din coaja dovleacului. Coace dovleacul umplut timp de încă 10-15 minute.
Timp de pregătire75 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii380 Kcal
Carbohidrați41 g
Fibre10 g
Proteine34 g
Grăsimi7 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii