Magiciana Fit
Urmărește-mă
După felul de mâncare
După preferinţe
Alergeni
După ingrediente
Magiciana Fit
Urmărește-mă
Gnocchi din dovlecel cu pui şi sos de brânză

Gnocchi din dovlecel cu pui şi sos de brânză

Încearcă aceste bucățele gustoase de carne de pui alături de gnocchi din dovleac și un sos de brânză simplu. Prepararea acestora nu ar trebui să-ți ia mai mult de 35 de minute. Rezultatul este o mâncare sănătoasă și echilibrată nutrițional care e și gustoasă.

Dacă nu ai de unde să cumperi dovleac, poți pregăti acești gnocchi și din cartofi dulci. Făina de năut le conferă o aromă fină de nucă și îi îmbogățește cu proteine și fibre. Totuși, in cazul în care vrei să înlocuiești făina de năut cu altceva, poți utiliza făină din grâu integral. Mâncarea este îmbogățită cu un sos de brânză simplu alcătuit din doar 3 ingrediente.

Acești gustoși gnocchi din dovleac (găluște) nu conțin făină sau ou, astfel încât pot fi savurați și de către persoanele care suferă de boala celiacă sau de cei alergici la ouă. Au un gust dulce grozav și merg bine atât în mâncărurile dulci, cât și în cele sărate. Poți consuma acești gnocchi cu carne și sos, simpli cu nuci mărunțite pe deasupra, cu piure de roșii, sos de merișoare sau smântână.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă toate ingredientele pentru gnocchi într-un vas.
  2. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puţină făină de năut.
  3. Lasă aluatul la dospit timp de 5 minute, apoi modelează din acesta batoane lungi şi subţiri şi taie-le în bucăţi mici.
  4. Toarnă gnocchi în apă clocotită.
  5. Aceştia sunt gata când se ridică la suprafaţă.
  6. Atunci când sunt gata, scurge-i de apă şi sotează-i într-o tigaie în puţin ulei de cocos până când se rumenesc.
  7. Spală pieptul de pui, tăiaţi-l în bucăţi şi prăjeşte-l în tigaie până se rumeneşte.
  8. Adaugă condimente după gust (condimente pentru friptură sau piper negru şi sare de mare).
  9. Sosul este foarte simplu de preparat – toarnă laptele într-o cratiţă, apoi adaugă brânza dată pe răzătoare şi boia de ardei roşu.
  10. Fierbe-l până în momentul în care brânza s-a topit şi sosul s-a îngroşat.
Timp de pregătire35 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii635 Kcal
Carbohidrați30 g
Fibre10 g
Proteine74 g
Grăsimi18 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii