Magiciana Fit
Urmărește-mă
Gogoşi sănătoase cu ovăz şi glazură de ciocolată

Gogoşi sănătoase cu ovăz şi glazură de ciocolată

Am urmărit multe clipuri video cu modul de preparare a gogoșilor de casă, dar mereu m-a speriat cantitatea incredibilă de ulei în care erau prăjite și timpul îndelungat de preparare. Acesta e motivul pentru care am creat o rețetă de gogoși sănătoase cu ovăz și glazură de ciocolată, pentru a savura gogoșile din plin fără a ne îngreuna corpul.

În această rețetă de gogoși vegane cu glazură de ciocolată am utilizat doar ingrediente care sunt în armonie cu corpul nostru. Această rețetă poate fi preparată și de către vegani. Fibrele sunt asigurate de faimosul ovăz, în combinație cu sosul dulce și aromat de mere, iar potasiul are și el o reprezentantă de seamă - banana. Consistența acestor gogoși sănătoase este completată cu semințele de in benefice pentru inimă, iar gustul ușor exotic este dat de scorțișoară. Atenție, nu mânca toată glazura înainte de a da gogoșile prin ea, deoarece combinația de cacao, miere (sau agave pentru versiunea vegană) și nucă de cocos este un adevărat deliciu. În rețete, 1 cană este echivalentă cu 250 de ml.

Gogoșile sănătoase cu ovăz și glazură de ciocolată reprezintă o alternativă vegană gustoasă și sănătoasă la gogoșile clasice preparate în casă. Au un gust diferit, bineînțeles, însă sunt aspectuoase și îți taie pofta de dulce.

În cazul în care rețeta de gogoși sănătoase ți-a atras atenția, te rog să te uiți și prin celelalte rețete de pe site-ul meu, acolo unde am postat diverse rețete excelente de gogoși dietetice.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Banana pasată se amestecă cu restul ingredientelor.
  2. Aluatul se modelează în formă de bile din care se realizează gogoşi.
  3. Se face câte un orificiu în mijlocul fiecărei gogoşi, apoi acestea se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Se coc la 180 °C timp de 10 minute.
  5. Se întorc şi se mai lasă la copt încă 5 minute.
  6. Pentru a prepara toppingul, se amestecă uleiul de cocos topit cu cacaoa şi mierea.
  7. După ce s-au răcit, gogoşile se înmoaie în toping şi se decorează.
Timp de pregătire20 minute
Cantitate rezultată6 bucăți
Informații nutriționale / 1 bucată
Calorii130 Kcal
Carbohidrați17 g
Fibre5 g
Proteine4 g
Grăsimi5 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii