Magiciana Fit
Urmărește-mă
Salată răcoritoare cu ananas și castravete

Salată răcoritoare cu ananas și castravete

Această răcoritoare salată cu ananas și castravete bogată în vitamine și minerale, este perfectă mai ales în zilele fierbinți de vară ca gustare și pentru a te răcori, sau ca garnitură la felurile de mâncare cu carne. Dacă eșți în căutare de ceva jucăuș, colorat și răcoritor, încearcă această salată sănătoasă cu ananas și castravete. Chiar și o privire aruncată acestei salate te va face fericit.

Se spune că simplitatea este frumoasă, iar eu pot confirma zicala prezentându-ți această salată simplă, rapidă și sănătoasă cu ananas și castravete, aromată cu lămâie și ierburi. Gustul distinctiv al ananasului și cel delicat al castravetelui plin de apă alcătuiesc echilibrul perfect în această salată. Poți folosi fie mentă sau, pentru un gust și mai original, pătrunjel (de preferință proaspăt).

Pregătește această salată proaspătă de vară ca gustare pentru luat la serviciu, ca desert sănătos atunci când îți e poftă de ceva dulce sau ca garnitură neobișnuită și ușoară la carne. Ananasul îți pune sângele în mișcare, deoarece contribuie la reducerea cheagurilor de sânge și dizolvă depunerile de pe vasele de sânge. Toate acestea au loc grație unei substanțe numite bromelaină, care contribuie și la arderea grăsimilor. Această salată are puține calorii, puține grăsimi și contribuie la arderea grăsimilor! Ai nevoie de doar 10 minute pentru a decoji, a felia și a pregăti totul! Mai ai nevoie de alte motive pentru a încerca această salată sănătoasă?

Ingrediente

  • 400 g ananas
  • 1 castravete
  • 1 lămâie/lămâie verde
  • pătrunjel (proaspăt sau uscat) sau mentă

Instrucțiuni

  1. Decojește ananasul și castravetele și taie-le în bucățele.
  2. Stropește bucățelele de ananas și castravete cu suc de lămâie sau lămâie verde, apoi presară pe deasupra frunze proaspete sau uscate de mentă sau pătrunjel.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii118 Kcal
Carbohidrați25 g
Fibre4 g
Proteine2 g
Grăsimi1 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii