Magiciana Fit
Urmărește-mă
Supă simplă cu dovleac Hokkaido

Supă simplă cu dovleac Hokkaido

Când rostesc cuvintele toamnă și supă, primul lucru care îmi vine în minte este această supă cu dovleac Hokkaido peste care presar semințe prăjite de dovleac și floarea soarelui. Dacă îți plac supele-cremă, o vei adora pe aceasta! Cea mai bună supă cu puține calorii și puține grăsimi plină de legume și dovleac Hokkaido delicios! Parcă ar fi fost creată special pentru sezonul rece.

Dovleacul Hokkaido este un aliment de uz universal în bucătărie – are un gust minunat în deserturi, prăjituri, diferite tipuri de porridge, dar și sub formă de gnocchi sau ca garnitură la carne. Nu e de mirare că poți pregăti această supă de dovleac delicioasă și cremoasă pe care o va savura întreaga familie. Acasă o pregătim într-o oală mare și are mare succes chiar și printre cei mai mici membri ai familiei grație culorii portocaliu-închis, extrem de tentantă. (Dacă folosești turmeric, îți recomand să ții entuziasmul copiilor sub control, deoarece supa este mai greu de șters de pe mobilă :)).

Prăjește semințele de dovleac într-o tigaie fără ulei, iar supa va avea un gust cu adevărat special. Poți alege și alt tip de semințe, însă îți recomand din suflet un amestec de semințe de dovleac și floarea soarelui. Grație acestora, delicioasa supă-cremă va fi crocantă și deosebită. O farfurie din această supă te va încălzi și îți va potoli foamea, dar îți garantez că vei mai mânca o farfurie. Deoarece are puține calorii și puține grăsimi, poți savura această supă sănătoasă cu dovleac Hokkaido chiar și de trei ori la rând!

Ingrediente

  • 800 g dovleac Hokkaido (dupa ce a fost curățat de coajă)
  • 200 g morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei/unt (vi-l recomand pe acesta)
  • sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
  • piper negru măcinat
  • pudră de curry/turmeric
  • semințe de dovleac și floarea soarelui (opțional)

Instrucțiuni

  1. Taie dovleacul în jumătate și coace-l timp de 15-20 minute la 200 de grade până când se înmoaie.
  2. După ce s-a copt, lasă-l să se răcească, apoi curăță-l de coajă și scoate-i semințele.
  3. Într-o cratiță mai mare, prăjește ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit în ulei fierbinte (sau în unt).
  4. Adaugă morcovii și pătrunjelul tăiate mărunt.
  5. Prăjește-le ușor, apoi adaugă dovleacul copt tăiat în bucățele.
  6. Adaugă sare și condimente după gust.
  7. Deasupra legumelor toarnă apă astfel încât acestea să fie complet acoperite de apă și fierbe supa timp de aproximativ 15 minute până când legumele se înmoaie.
  8. Blenduiește supa cu un mixer de mână și, dacă e cazul, adaugă condimente.
  9. Supa poate fi servită cu semințe de dovleac prăjite sau cu alt tip de semințe (le recomand din toată inima! :)).
Timp de pregătire50 minute
Cantitate rezultată6 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii57 Kcal
Carbohidrați8 g
Fibre3 g
Proteine2 g
Grăsimi2 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii