Magiciana Fit
Urmărește-mă
Budincă cu brânză quark cu fructe la cuptor

Budincă cu brânză quark cu fructe la cuptor

Îmi amintesc de copilăria alături de bunica mea, aceasta ne pregătea o budincă excelentă de orez la cuptor, iar noi copiii nu ne mai săturam de ea. Sunt convinsă că în cazul în care bunica ar fi știut de rețeta de budincă cu brânză quark și fructe la cuptor care nu conține orez, zahăr sau făină, i s-ar fi părut minunată și gustoasă, dar și mai sănătoasă.

Baza acestei budinci cu brânză quark și fructe o reprezintă brânza quark, bogată în proteine și minerale. Este sățioasă și îi furnizează corpului calciul de care are nevoie. Apoi urmează fructele, merele pline de vitamine, căpșunele și bananele dulci, bogate în fibre și potasiu. În loc de zahăr, presară deasupra fructelor mirodenii precum scorțișoară - nu numai că va răspândi un miros divin prin tot apartamentul, dar și budinca va avea un gust perfect. Iaurtul încununează budinca cu gustul său, întărește oasele, cade bine la stomac și nu îți pune în pericol silueta. Budinca cu brânză quark și fructe are puține calorii și e bogată în fibre și proteine.

Această sănătoasă budincă cu brânză quark și fructe este ușor de preparat și e foarte gustoasă, chiar dacă nu conține orez, zahăr sau făină. O poți servi pe post de prânz delicios, dar merge de minune și ca desert sau mic dejun cald. Baza budincii e alcătuită din această combinație excelentă de trei ingrediente - fructe, brânză quark și iaurt.

Ingrediente

  • 2 mere
  • 200 g căpşuni (sau alte fructe)
  • 2 banane
  • 200 g brânză quark
  • 150 g iaurt grecesc
  • nuci, stafide uscate, fulgi de cocos…(opţional)
  • scorţişoară (opţional)
  • 1 ou (opţional)

Instrucțiuni

  1. Dă merele pe răzătoare sau taie-le în bucăţi mici.
  2. Aşează merele într-o tavă de copt mai mică (de ex. o formă pentru pâine) şi aşează peste mere căpşune sau alte fructe în strat uniform.
  3. Poţi stropi fructele cu scorţişoară.
  4. Pasează bananele cu o furculiţă într-un castron, apoi adaugă brânza quark şi iaurtul.
  5. Amestecă ingredientele.
  6. În funcţie de gust, poţi adăuga şi nuci, fulgi de cocos sau stafide uscate.
  7. Toarnă amestecul de brânză quark peste fructe şi coace budinca la 180°C timp de 30-35 de minute.
  8. Scoate budinca din cuptor atunci când partea de deasupra începe să se rumenească.
  9. Serveşte-o fie caldă, fie rece.
  10. Budinca la cuptor nu îşi va păstra forma, însă va fi delicioasă! Dacă doreşti ca aceasta să îşi păstreze forma, adaugă un ou în amestec înainte de a o da la cuptor.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii367 Kcal
Carbohidrați57 g
Fibre10 g
Proteine28 g
Grăsimi1 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii