O budincă de tapioca cu semințe de chia și cocos delicioasă, fără gluten și poate un pic neobișnuită. O puteți pregăti și cu pudră proteică pentru a alege gustul budincii și pentru a-i spori nivelul proteic. Vă recomand să utilizați și lapte de cocos, care este perfect în această rețetă - tapioca are un gust neutru, gustul budincii depinzând mult de laptele pe care îl alegeți.
Ce este tapioca?
Tapioca este un amidon ușor fără gluten cu gust neutru, realizat din rădăcina plantei de manioc (cunoscută și cu denumirea de yuca). Puteți cumpăra tapioca sub formă de făină (bună pentru îngroșarea sosurilor sau a supelor), sau sub formă de perle de tapioca (bune mai ales în budinci, deserturi, cupe cu fructe).
Amidonul este un carbohidrat complex a cărui digestie este treptată, iar astfel energia conținută de acesta este eliberată treptat. Este mai sățios decât carbohidrații simpli (fructe, miere, dulciuri…). Dieta noastră ar trebui să conțină cantități semnificativ mai mari de carbohidrați complecși în comparație cu zaharurile simple.
Puteți găsi tapioca sub formă de făină sau perle în unele magazine alimentare organice, dar și în magazinele alimentare asiatice. Încercați această budincă de tapioca sănătoasă și neconvențională. Arată grozav, iar dacă deasupra presărați și fructe, cu siguranță le va face cu ochiul copiilor dumneavoastră :)
Ingrediente
1/4 cană perle de tapioca
2 căni lapte (de vacă sau vegetal - cel de cocos este excelent)
4-5 linguri îndulcitor (miere, agave, sirop de arțar, dextroză sau puțina stevia) (v-o recomand pe aceasta)
1 linguriță extract de vanilie
1/2 până la 1 măsură de pudră proteică (opțional)
nucă de cocos (opțional)
Instrucțiuni
Puneți perlele de tapioca într-o cratiță și turnați deasupra 1 cană de lapte rece.
Lăsați-le la înmuiat timp de aproximativ o oră.
Apoi turnați încă o cană cu lapte în cratiță, semințele de chia, extractul de vanilie și fierbeți amestecând din când în când până când începe să dea în clocot.
Apoi puteți adăuga pudra proteică (care întărește și mai mult budinca și îi furnizează un plus de proteine) și lăsați-o să fiarbă încă 5 minute.
Luați budinca de pe foc, adăugați îndulcitorul după gust și lăsați-o să se răcească puțin.
La final, turnați budinca în castronașe și dați-o la frigider pentru câteva ore.
Partajează această rețetă cu un prieten:
Timp de pregătire
20 minute
Cantitate rezultată
2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii
398 Kcal
Carbohidrați
63 g
Fibre
10 g
Proteine
15 g
Grăsimi
6 g
Pentru mai multe rețete asemănătoare, apasă pe categoriile de mai jos
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!