
Cipsuri sănătoase din gulie
După ce vei încerca aceste cipsuri sănătoase din gulie, îți garantez că nu te vei mai întoarce la cipsurile din cartofi obișnuite. Încearcă-le ca cină romantică, sănătoasă și rapidă. Cu siguranță îl vei da gata pe cel drag cu această rețetă de cipsuri din gulie mai mult decât ai face-o dacă i-ai arăta o colecție de fluturi.
De multă vreme cipsurile nu se mai rezumă doar la cartofi. Cipsurile din legume sănătoase sunt simple și ușor de preparat, ca de exemplu cele din gulie. Gulia este o sursă excelentă de nutrienți, deoarece conține magneziu ce are rolul de stimulare a activității organismului. Substanțele active conținute de gulie ajută în inflamații, reduc riscul de diabet și sunt foarte benefice pentru pierderea în greutate și pentru menținerea siluetei.
Dacă vei condimenta corect aceste cipsuri din gulie cu puține calorii, ele vor deveni o parte integrantă a meniului tău sănătos și le vei servi mereu ca garnitură la pește, carne sau ca gustare cu un sos preferat alături de prieteni. Ai să observi că nu le vei mai duce dorul clasicelor cipsuri din cartof.
Pont pentru o gustare sau cină ușoară sănătoasă și grozavă: cipsuri fierbinți servite cu iaurt simplu sau sos de casă cu usturoi sau cu orice altă aromă.
Ingrediente
- 2 gulii
- un vârf de cuţit de sare de mare (v-o recomand pe aceasta)
- condimente (după gust, sunt recomandate: piper negru măcinat, boia de ardei măcinată, pudră de usturoi)
- 1 linguriţă ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
Instrucțiuni
- Guliile se decojesc şi se taie felii.
- Se pun într-un castron, se sărează (pentru a extrage apa din interior) şi se lasă 20 de minute.
- Se poate sări peste acest pas, însă cipsurile vor fi mai puţin crocante.
- După 20 de minute se aruncă apa, cipsurile din gulie se dau prin ulei de măsline, se condimentează după gust şi se aşează într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
- Se lasă la cuptor timp de 25 de minute la 200 de grade până când se rumenesc.
- Cipsurile se servesc calde, fie simple, fie cu iaurt sau alte sosuri.
Timp de pregătire | 45 minute | |
Cantitate rezultată | 2 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 20 Kcal | |
Carbohidrați | 5 g | |
Fibre | 6 g | |
Proteine | 3 g | |
Grăsimi | 3 g |