
Hrișcă sănătoasă cu spanac, ciuperci, brânză și ton
Să știi că hrișca cu spanac, ciuperci, brânză și ton este o combinație pe cinste! Nu doar în ceea ce privește gustul, dar și valorile nutriționale. Dacă doreșți să-i oferi organismului o mulțime de proteine, vitamine, minerale și fibre, dar și să-ti încânți papilele gustative, savurează această mâncare simplă cu hrișcă. Niciodată nu găsim prea multe rețete gustoase cu hrișcă, de aceea îți recomand s-o notezi pe aceasta sau s-o pregătești chiar acum :)
Mâncarea conține gama completă de vitamine și minerale. Mă gândeam să le trec pe toate aici, dar dat fiind faptul că sunt o mulțime, îți voi spune pe scurt – o porție conține între 40-120% DZR dintre micronutrienții cei mai importanți, grație în mare parte spanacului, tonului și hrișcăi. Mâncarea nu conține gluten, ou sau nuci - de aceea poate fi consumată de persoanele care suferă de diverse alergii. Dacă nu ai hrișcă acasă, poți folosi cușcuș sau bulgur. Dacă îți plac roșiile la fel de mult cum îmi plac mie, le poți adăuga în această rețetă sănătoasă cu hrișcă, astfel mâncarea va avea și mai multă savoare.
Hrișca sănătoasă cu spanac, ciuperci, brânză și ton este ideală ca prânz sau cină fit. Mâncarea este sățioasă, iar gustul este atât de bun, încât nu vei mai dori și desert.
Ingrediente
- 200 g mozzarella proaspătă (degresată)
- 200 g ton în suc propriu (vi-l recomand pe acesta)
- sare, piper negru măcinat, usturoi pudră (după gust)
- 100 g hrișcă nefiartă (vă recomandăm această)
- 1 ceapă
- 500 g ciuperci
- 4 mâini de frunze de spanac proaspăt
- 1 linguriță ulei de măsline (vi-l recomand pe acesta)
- roșii deshidratate (opțional)
Instrucțiuni
- Clătește hrișca și pune-o în cratiță, apoi toarnă deasupra o parte și jumătate de cantitate de apă fierbinte. Las-o să fiarbă timp de 3 minute.
- Ia cratița de pe foc și lasă hrișca să se înmoaie acoperită cu un capac timp de 30-35 minute.
- Într-o tigaie adâncă , prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei încins.
- Adaugă ciupercile spălate și feliate și fierbe-le până când se înmoaie (aproximativ 5 minute).
- Adaugă hrișca fiartă (după ce ai scurs-o de apă), frunzele de spanac spălate, condimentele, sarea și amestecă puțin.
- După ce ingredientele s-au amestecat bine, adaugă mozzarella tăiată în bucățele și las-o să se topească. După ce s-a topit, ia tigaia de pe foc.
- Servește mâncarea cât este fierbinte, adăugând deasupra tonul scurs de zeamă.
Timp de pregătire | 40 minute | |
Cantitate rezultată | 2 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 580 Kcal | |
Carbohidrați | 47 g | |
Fibre | 8 g | |
Proteine | 55 g | |
Grăsimi | 14 g |