Magiciana Fit
Urmărește-mă
Îngheţată proteică în conuri de năut

Îngheţată proteică în conuri de năut

Îți vine să crezi că desertul din imagine este unul sănătos? Îți prezint acest desert sănătos ce conţine pudră proteică şi nu conţine frişcă, făină sau zahăr. Arată minunat pe farfurie şi are un gust şi mai grozav! Răsfaţă-te cu această delicioasă şi sănătoasă îngheţată proteică în conuri de năut şi ziua ta va deveni mai frumoasă instantaneu.

Ador înghețata proteică și o pregătesc destul de des în timpul verii. În funcție de fructele și aroma de pudră proteică folosite, îi pot schimba gustul de fiecare dată. În această rețetă am preferat să folosesc pudră proteică cu aromă de vanilie sau cocos. Pudra proteică îi furnizează o cantitate mare de proteine, iar grație valorilor nutriționale ridicate, această înghețată nu îți pune silueta în pericol. Această înghețată proteică este suficient de dulce, astfel încât nu mai e nevoie să adaugi zahăr sau miere. Totuși, în cazul în care îți plac înghețatele mai dulci, poți adăuga puțină stevia. Chiar dacă această înghețată dietetică nu conține deloc smântână, este irezistibil de cremoasă și delicioasă. Ideal ar fi să prepari înghețata cu foarte puțin timp înainte de a o consuma și să nu o pui în congelator.

Ca bonus vom servi această înghețată în niște conuri din năut jucăușe și amuzante care pot fi mâncate după ce termini înghețata. E minunat, nu-i așa? Sunt ușor de preparat și sunt cireașa de pe tort a acestei rețete.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Amestecă în blender toate ingredientele pentru conuri (în afara fulgilor de ciocolată şi a boabelor de fasole) până se omogenizează.
  2. După aceea, adaugă bucăţile de ciocolată şi toarnă totul în cupele pentru brioşe.
  3. Dacă nu foloseşti cupe din silicon, unge cupele cu puţin ulei.
  4. Presează aluatul în cupe cu o lingură până ce acesta ia forma cupelor – creează un orificiu în mijloc şi umple-l cu boabe de fasole uscate sau macaroane pentru ca acestea să nu crească în timpul coacerii.
  5. Poţi sări peste acest pas dacă nu ai suficient timp la dispoziţie – în acest caz brioşele pe care vei aşeza îngheţata vor fi plate.
  6. Coace conurile la 180°C timp de 18-25 minute până se rumenesc.
  7. După ce le scoţi din cuptor, nu le scoate din cupe, ci lasă-le să se răcească timp de aproximativ 20 de minute.
  8. Poţi consuma imediat conurile coapte sau poţi să le laşi la frigider peste noapte – astfel acestea vor fi mai tari.
  9. Prepară îngheţata cu câteva minute înainte de a începe să mănânci – gustul şi consistenţa vor fi perfecte dacă respecţi acest sfat.
  10. Dacă nu ai pudră proteică îndulcită şi cu arome, îți recomand să adaugi îndulcitorul preferat şi un pic de extract de vanilie.
  11. Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru îngheţată cu un mixer de mână până ce compoziţia se omogenizează.
  12. Aşează cu o lingură îngheţata în conurile de năut, peste care adaugi ciocolată neagră sau boabe de cacao crude şi fructe.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată12 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii124 Kcal
Carbohidrați14 g
Fibre4 g
Proteine5 g
Grăsimi4 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii