Magiciana Fit
Urmărește-mă
Îngheţată sănătoasă de cacao (fără gluten, fără zahăr)

Îngheţată sănătoasă de cacao (fără gluten, fără zahăr)

De-abia așteptam să pregătesc această înghețată. Am să încerc să-ți transmit și ție bucuria mea împărtășind cu tine această rețetă de înghețată sănătoasă de cacao care îți va satisface pofta de dulce. Această înghețată de casă nu conține zahăr, este dietetică, dar chiar și-așa, este incredibil de gustoasă și are un conținut ridicat de fibre care te va încânta.

Dacă îți place gustul adevărat al înghețatei de cacao și preferi o versiune mai sănătoasă care nu-ți va îngreuna corpul cu calorii inutile și multe grăsimi, atunci trebuie să cauți prin casă cutii pentru înghețată și să le faci loc în congelator. Pentru a prepara înghețata ai nevoie doar de banane, cacao și iaurt (simplu) grecesc. Îți recomand să folosești iaurt grecesc cu puține grăsimi, deoarece are un conținut mai ridicat de calciu și proteine și este mai cremos în comparație cu iaurtul obișnuit. Pentru ca înghețata să fie și mai ispititoare, poți adăuga în cupa de înghețată fructele preferate, boabe de cacao crude sau cipsuri de cocos. Alternativ, poți adăuga pudră proteică pentru a spori conținutul de proteine al înghețatei. Îți prezint gustoasa înghețată de cacao preparată în casă, aceasta poate rivaliza cu înghețatele din gelateriile italiene.

Această îngheţată de cacao delicioasă şi sănătoasă se prepară în doar câteva minute cu ajutorul a doar 3 ingrediente obişnuite. Mai mult, poţi să o consumi şi la micul dejun, deoarece este o delicatesă excelentă, echilibrată nutrițional și sățioasă care poate fi servită dimineața :) Această înghețată sănătoasă de cacao îți răcorește și împrospătează atât trupul, cât și sufletul.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Înainte de a prepara îngheţata, bananele se taie în bucăţi şi se lasă la congelator o zi sau timp de cel puţin 4 ore.
  2. Apoi, bananele congelate se pun în blender şi se adaugă cacaoa şi iaurtul alb (de preferinţă grecesc).
  3. Se amestecă până când se obţine o îngheţată groasă fără cocoloaşe.
  4. Se poate servi imediat. Îți recomand să adaugi fructe, boabe de cacao crude sau fulgi de cocos.
  5. Dacă doreşti ca îngheţata să aibă o consistenţă cât mai groasă, atunci trebuie să adaugi mai multe banane congelate. Dacă vrei ca îngheţata să fie mai dulce, îți recomand să adaugi câteva curmale.
  6. Dacă nu reuşeşti s-o mănânci pe toată, poti să pui îngheţata la congelator şi să o scoţi cu câteva minute înainte de a o servi.
  7. Poţi să adaugi şi alte fructe, unt de arahide sau brânză de vaci pentru a savura noi şi noi arome de îngheţată.
Timp de pregătire5 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii148 Kcal
Carbohidrați27 g
Fibre7 g
Proteine6 g
Grăsimi3 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii