Magiciana Fit
Urmărește-mă
Mei la cuptor cu ciuperci și sardine

Mei la cuptor cu ciuperci și sardine

O rețetă simplă bogată în proteine, vitamine și minerale (în special vitaminele din grupul B, vitamina D, seleniu, fosfor, cupru, calciu, fier, magneziu și zinc). Grație meiului utilizat ca bază, nu conține făină sau gluten, astfel încât și persoanele care suferă de boala celiacă se pot bucura de această mâncare sănătoasă. Acest mei la cuptor fit cu ciuperci și sardine are un gust grozav chiar și după ce a stat la frigider, astfel încât îl poți pregăti cu câteva zile in avans, trebuie doar să dublezi ingredientele din rețetă.

Această plăcintă cu mei sănătoasă și savuroasă este perfectă pentru micul dejun, prânz sau cină și e ușor de pus la pachet, astfel încât poate fi luată la pachet ca gustare delicioasă. Pe scurt - o poți consuma oricând și oriunde. În plus, această plăcintă sărată cu sardine are puține calorii și puțini carbohidrați, astfel încât nu vei avea nicio părere de rău. Dimpotrivă, grație acestei mâncari, corpul tău beneficiază de o mulțime de substanțe nutritive și proteine sănătoase. Grație proteinelor, această mâncare potolește foamea pe o perioadă îndelungată de timp și previne servirea de gustărele pe parcursul zilei.

Savurează această versiune fit de plăcintă sărată cu mei și ciuperci și îți vei da seama că o mâncare sănătoasă nu e doar gustoasă, ci te face să te simți grozav după ce ai consumat-o. Sătul, plin de energie, fit și sănătos :)

Ingrediente

  • 1/2 cană mei (vi-l recomand pe acesta)
  • 3/4 cană apă
  • 300 g ciuperci
  • 2 ouă
  • 150 g de sardine (de ex. în apă sau ulei)
  • 40 g mozzarella dată pe răzătoare
  • 1/2 ceapă

Instrucțiuni

  1. Fierbe meiul în 3/4 cană de apă până când se înmoaie.
  2. Apoi amestecă meiul fiert cu ouăle, brânza dată pe răzătoare, sardinele fără lichid (sau sos de tomate) și cu ciupercile și ceapa mărunțite fin.
  3. Toarnă amestecul într-o tavă în care ai așezat o foaie de copt (alege mărimea în funcție de cât de înalta vrei să fie budinca).
  4. Coace budinca timp de 40-45 de minute la 180 °C până când se rumenește.
  5. După ce s-a copt, lasă budinca să se răcească timp de cel puțin 5 minute, apoi poți să o tai felii.
Timp de pregătire55 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii355 Kcal
Carbohidrați14 g
Fibre3 g
Proteine35 g
Grăsimi17 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii