Magiciana Fit
Urmărește-mă
Piept de pui simplu la grătar cu busuioc și căpșune

Piept de pui simplu la grătar cu busuioc și căpșune

Pui, căpșune, salată verde, busuioc și oțet balsamic - iată combinația irezistibilă de ingrediente din această rețetă de piept de pui fit la grătar cu busuioc și căpșune, simplă, gustoasă și în același timp dietetică.

Pieptul de pui fit la grătar cu busuioc și căpșune este o mâncare low carb bogată în proteine, care e relativ săracă în grăsimi și calorii. O porție conține mai puțin de 300 kcal, 7 g de carbohidrați, și, pe de altă parte, are până la 40 g de proteine. Recomand să îl servești simplu, însă dacă dorești, poți adăuga și salată, quinoa, orez sau cartofi la cuptor.

Această mâncare ușoară este grozavă mai ales vara, atunci când reducem cantitatea de mâncare consumată în mod natural și preferăm mâncărurile mai ușoare. O poți savura și la cină - nu cade greu la stomac, însă în același timp e sățioasă.

Poți prepara puiul într-o tigaie-grătar sau pe grătarul de exterior sau electric. Nu trebuie să îl lași prea mult pe foc pentru a preveni uscarea acestuia.

Pieptul de pui simplu la grătar cu busuioc și căpșune este un fel de mâncare delicios, așa că trebuie să-l încerci de fiecare dată când îți este poftă de carne de pui. Și nu uita de oțetul balsamic! Bon appetit :)

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 2 lingurițe ulei de cocos (sau ulei de măsline) (vi-l recomand pe acesta)
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 300 g căpșune
  • o mână de frunze de busuioc
  • frunze de spanac/salată verde
  • 3 linguri oțet balsamic

Instrucțiuni

  1. Într-o tigaie-grătar, încălzește o linguriță de ulei și prăjește ușor cățeii de usturoi zdrobiți.
  2. Pune pe grătar pieptul de pui tăiat în felii subțiri și lasă-l pe foc timp de 3 minute pe fiecare parte, până când se rumenește.
  3. Adaugă sare și condimente după gust.
  4. Într-un castron, amestecă o linguriță de ulei de cocos, oțetul balsamic, busuiocul mărunțit fin și căpșunele spălate și tăiate felii.
  5. Pieptul de pui la grătar poate fi servit pe frunze de spanac sau salată verde, iar pe deasupra se toarnă amestecul de spanac și căpșune.
Timp de pregătire15 minute
Cantitate rezultată2 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii285 Kcal
Carbohidrați7 g
Fibre4 g
Proteine40 g
Grăsimi7 g
Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!
Lucia Wagner

Comentarii