Magiciana Fit
Urmărește-mă
Prăjiturele cu scorțișoară și ovăz fără făină ușor de preparat

Prăjiturele cu scorțișoară și ovăz fără făină ușor de preparat

Prăjiturele cu scorțișoară și ovăz ușor de preparat pentru care ai nevoie de doar 4 ingrediente. Au puține calorii, nu au zahăr adăugat (sunt îndulcite cu curmale) și nu conțin deloc făină. Sunt delicioase servite la ceai, cafea sau ca gustare. Te vei îndrăgosti de aceste prăjiturele cu scorțișoară ce nu conțin făină.

Prăjiturelele sunt gata în doar câteva minute, iar rezultatul te va surprinde în mod plăcut. Câteodată mă gândesc cât de multe deserturi putem pregăti folosind doar câteva ingrediente pe care le avem prin casă. În plus, aceste prăjiturele sănătoase reprezintă un desert sau o gustare la îndemâna oricui, pentru că le poți lua cu tine la serviciu sau în călătorii. Pot fi servite și la cafeaua sau ceaiul de după-amiază și ca gustare practică și sănătoasă pentru la școală. Aceste prăjiturele cu ovăz și scorțișoară au puține calorii, puține grăsimi și sunt bogate în fibre, de aceea le poți savura fără regrete. Pot fi consumate și de către vegani sau de persoanele care suferă de alergii alimentare, deoarece nu conțin lapte, ouă sau nuci.

Înainte de a le amesteca, poți lăsa curmalele la înmuiat în apă fierbinte timp de 30 de minute, pentru a putea fi date prin robotul de bucătărie. Nu coace prăjiturelele prea mult timp, pentru a evita uscarea acestora.

Încearcă fără ezitări această rețetă de prăjiturele sănătoase cu scorțișoară și ovăz fără adaos de făină, sunt gata în doar câteva minute.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. În robotul de bucătărie, amestecă toate ingredientele până rezultă un aluat omogen și un pic lipicios.
  2. Dacă amestecul este prea uscat, mai adaugă o lingură de piure de mere.
  3. Modelează din aluat 12 biluțe mai mici, apasă-le pentru a lua formă de prăjiturică și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Coace prăjiturelele la 180 °C timp de 10-13 minute.
Timp de pregătire18 minute
Cantitate rezultată12 prăjiturele
Informații nutriționale / 1 prăjiturică
Calorii50 Kcal
Carbohidrați9 g
Fibre2 g
Proteine1 g
Grăsimi1 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii