
Prăjiturele din 3 ingrediente cu banane şi ovăz – fără făină, zahăr şi ou
Această prăjitură clasică din 3 ingrediente sigur vă este cunoscută multora dintre voi. De fiecare dată când am prin casă banane extrem de coapte și mi-e poftă de ceva dulce, dar nu doresc să petrec prea mult timp cu coptul, pregătesc aceste prăjiturele din 3 ingrediente cu banane și ovăz dietetice. Amestec bananele pisate cu ovăzul și fulgii de ciocolată neagră sau adaug în amestec alte ingrediente pe care le am prin bucătărie, dau amestecul la cuptor, după care am obținut cele mai delicioase și sănătoase prăjiturele din lume.
Se prepară rapid și sunt excelente ca mic dejun sănătos sau ca gustare de dimineață pentru școală sau serviciu, sau doar ca simplu desert. Prepararea acestora nu îți va lua mai mult de 5 minute. Prăjiturelele sănătoase cu banane și ovăz care nu conțin făină, zahăr sau ou sunt preparate din doar trei ingrediente, sunt vegane, pot fi consumate de persoanele care suferă de alergii și sunt cele mai bune prăjiturele sănătoase pe care le-am încercat vreodată. Pe lângă acestea, nu conțin ulei, astfel încât sunt moi și au un conținut redus de grăsimi.
Încearcă și tu aceste prăjiturele dietetice, pregătește-le cu o zi înainte pentru a le consuma în diminețile aglomerate în locul unui mic dejun sau al unei gustări matinale nesănătoase. Acestea pot fi consumate și ca gustare sănătoasă în călătorii, de aceea le poți lua cu tine în călătorii sau excursii, eu am făcut-o deja. Sunt sigură că și cei mici le vor adora.
Din această rețetă rezultă aproximativ 12 prăjiturele din ovăz. Câteodată îmi place să adaug nucă de cocos, merișoare, diverse semințe sau bucățele de nuci, iar acestea vor fi și mai deosebite dacă adaugi în aluat și pudră proteică.
Ingrediente
- 2 banane coapte mari
- ¼ cană fulgi de ciocolată neagră (v-o recomand pe aceasta)
- 1 ½ cană fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
- (după preferinţe, puteţi adăuga şi nucă de cocs răzuită, nuci sau stafide). (vi le recomand pe acestea)
Instrucțiuni
- Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.
- Pregăteşte o tavă pentru copt tapetată cu hârtie de copt.
- Pasează bananele şi amestecă-le cu restul ingredientelor.
- Modelează mici prăjituri din aluat şi aşează-le pe hârtia de copt.
- Coace prăjiturelele timp de 15 minute la 190°C.
Timp de pregătire | 20 minute | |
Cantitate rezultată | 12 porții |
Informații nutriționale/ 1 porție | ||
Calorii | 92 Kcal | |
Carbohidrați | 14 g | |
Fibre | 2 g | |
Proteine | 2 g | |
Grăsimi | 3 g |