Magiciana Fit
Urmărește-mă
Salată cu ton şi cuşcuş

Salată cu ton şi cuşcuş

Atunci când vine vorba de ton, îmi imaginez o rețetă de salată gustoasă și simplă care este răcoritoare, sățioasă și iese din tipare. Tonul suculent împreună cu cușcușul fin și moale reprezintă o combinație interesantă, foarte simplă și gustoasă. Grație consistenței moi a ambelor ingrediente, salata cu ton și cușcuș ți se va topi în gură.

Cușcușul se digeră ușor și este echilibrat din punct de vedere nutrițional, astfel încât este excelent nu doar pentru stomac, ci pentru întregul corp. Este foarte bogat în fibre și are un efect detoxifiant, iar antioxidanții pe care îi conține te vor proteja împotriva bolilor. Poate fi consumat de către diabetici și persoanele cu tensiune arterială ridicată sau cu colesterol ridicat.

În timpul verii sau atunci când ții dietă, aceste rețete simple cu ton reprezintă o mâncare ușoară care îți furnizează proteinele de care ai nevoie, au un conținut caloric scăzut, iar ce e și mai important e că le vei savura. O combinația ideală, nu-i așa?

O porție de salată cu ton și cușcuș îți umple stomacul și îți furnizează proteine și acizi grași omega 3. Salata este o mâncare excelentă ce poate fi consumată atunci când începi o nouă zi, grație energiei pe care ți-o furnizează instant.

Ingrediente

Instrucțiuni

  1. Pune împreună într-o cratiţă ceapa tocată mărunt şi cuşcuşul uscat.
  2. Adaugă ½ cană de apă, condimente şi sare după gust şi fierbe până ce cuşcuşul absoarbe toată apa.
  3. Amestecă cuşcuşul fiert cu tonul scurs de apă şi busuiocul mărunţit şi serveşte-l cald cu salată, ardei iuţi sau alte verdeţuri proaspete.
Timp de pregătire10 minute
Cantitate rezultată1 porție
Informații nutriționale / 1 porție
Calorii275 Kcal
Carbohidrați28 g
Fibre2 g
Proteine34 g
Grăsimi2 g
...
Lucia Wagner

Sunt magiciana fit și fac să apară ca prin farmec aceste rețete sănătoase și gustoase din ingrediente sănătoase. Scopul meu e să-ți demonstrez că a mânca sănătos și dietetic poate fi chiar ușor, gustos și deloc plictisitor. Haide să creăm împreună rețete sănătoase!

Lucia Wagner

Comentarii