Magiciana Fit
Urmărește-mă
Salată ușoară cu conopidă (săracă în calorii, săracă în grăsimi)

Salată ușoară cu conopidă (săracă în calorii, săracă în grăsimi)

Dacă îți place salata de cartofi și dorești să o încerci într-o variantă mai ușoară și cu mai puține calorii, o poți prepara utilizând conopidă și iaurt. Gustul acesteia nu diferă prea mult de salata clasică, așa că nu ezita și încearcă această variantă sănătoasă și dietetică. Reprezintă o modalitate grozavă de a include mai multă conopidă în meniul tău. Savurează această salată de conopidă fit și ușoară, de exemplu la Crăciun în locul clasicei salate de cartofi cu maioneză și vei observa că te vei simți mult mai bine și mai ușoară după masa de Crăciun.

O porție de salată de "cartofi" cu conopidă este o sursă excelentă de proteine, fibre, vitaminele C, A și grupul de vitamine B, fosfor, mangan, magneziu, cupru, zinc, dar și calciu. Conopida este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți, dar conține și o mulțime de fibre care ajută la digestie.

Nimeni nu spune că de Crăciun nu poți savura clasica salată de cartofi cu maioneză. Dacă ești în căutare de o alternativă sănătoasă și nu dorești să te alarmezi după ce te-ai urcat pe cântar, merită să încerci această salată fit. În afară de perioada Crăciunului, poți savura această salată ușoară cu conopidă în orice perioadă a anului ca garnitură la carne sau pește.

Orice iubitor al unui stil de viață sănătos ar trebuie să încerce această rețetă simplă de salată sănătoasă cu conopidă. Aceasta nu are doar beneficii pentru sănătate, dar are și puține calorii, puține grăsimi și este bogată în proteine. Completează-ți masa de Crăciun cu niște deserturi sănătoase și bucură-te de sărbătorile de iarnă fără nicio grijă.

Ingrediente

  • 1 conopidă de mărime medie
  • 300 g legume congelate/sterilizate (amestec de morcovi, mazăre, porumb)
  • 100 g murături
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 ceapă
  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 linguri de muștar
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • un vârf de cuțit de piper negru măcinat

Instrucțiuni

  1. Taie conopida în buchețele și fierbe-o la aburi timp de 15 minute până se înmoaie. Între timp, combină într-un castron mare legumele decongelate sau sterilizate, murăturile tăiate mărunt, cepele și ouăle fierte tari. Adaugă iaurtul grecesc, muștarul, condimentează cu sare și piper după gust. Adaugă în salată conopida fiartă și tăiată mărunt și amestecă bine. Dă salata la frigider și servește-o rece.
Timp de pregătire25 minute
Cantitate rezultată4 porții
Informații nutriționale/ 1 porție
Calorii182 Kcal
Carbohidrați18 g
Fibre10 g
Proteine15 g
Grăsimi3 g