Magiciana Fit
Urmărește-mă
Tort sărat fit cu spanac și somon

Tort sărat fit cu spanac și somon

O rețetă sănătoasă cu un conținut redus de carbohidrați și un conținut proteic ridicat, perfectă pentru zilele obișnuite, dar și la sărbători - tort sărat fit cu spanac, somon și umplutură de iaurt și brânză quark. Această rețetă de tort sărat sănătos este ideală dacă îți place mult somonul. Baza de spanac, în combinație cu umplutura, creează un amestec de culori plăcut din punct de vedere vizual și are un gust grozav.

Pe lângă somon, poți adăuga în umplutură diferite alte ingrediente, precum măsline, ardei roșu, porumb, brânză, chiar și morcovi dați pe răzătoare. Lasă deoparte câteva ingrediente opționale pe care le vei folosi pentru a decora tortul. Poți folosi și ceapă verde sau roșii.

Această rețetă neobișnuită de tort fit cu spanac și somon este ideală ca cină ușoară, însă îți poți surprinde prietenii cu o astfel de gustare, pe care o servești tăiată cubulețe în care ai înfipt câte o scobitoare. Îți garantez că un astfel de aperitiv e cu adevărat neobișnuit, astfel încât cu siguranță vei câștiga câteva puncte atunci când îl vei servi. Nu uita să specifici faptul că acest sănătos tort sărat cu spanac și somon conține puține calorii, puține grăsimi și e low carb - probabil că nimeni nu te va crede :)

Ingrediente

  • 300 g spanac congelat
  • 3 ouă
  • 4 linguri făină spelta sau făină de ovăz (vă recomandăm această)
  • 150 g somon fript sau afumat
  • 200 g brânză quark fină (sau cremă de brânză)
  • 1/2 ceapă
  • 6 linguri iaurt grecesc
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • pudră de usturoi
  • piper negru măcinat
  • sare (după gust) (v-o recomand pe aceasta)
  • măsline, morcovi, porumb, ardei roșu, brânză dată pe răzătoare... (opțional)

Instrucțiuni

  1. Decongelează spanacul, scurge apa și amestecă-l cu făina de grâu spelta sau de ovăz, sarea de mare, o linguriță de bicarbonat de sodiu și gălbenușurile. Într-un alt castron, bate albușurile cu un vârf de cuțit de sare până când spuma se întărește. În continuare, toarnă spuma peste amestecul cu spanac. Întinde amestecul final într-o tavă pentru copt tapetată cu hârtie de copt și coace-l la 180 grade Celsius timp de 15-20 minute. Cu cât e mai mare tava, cu atât mai subțire va fi tortul, așadar alege mărimea tăvii în funcție de preferințe. Între timp, pregătește umplutura. Amestecă brânza quark, iaurtul și ceapa în robotul de bucătărie până când rezultă o cremă omogenă. Adaugă somonul fript și tăiat bucățele sau feliile de somon afumat. Poți adăuga și măsline tăiate mărunt, ardei roșu, morcov dat pe răzătoare, brânză sau porumb. La urmă, asezonează umplutura cu sare și piper după gust. Lasă baza de spanac să se răcească, apoi tai-o în felii. Întinde umplutura în straturi pe fiecare felie. La final, întinde pe toate părțile tortului un strat subțire de umplutură și dă-l la frigider timp de cel puțin 6 ore. Înainte de servire, poți decora tortul cu spanac cu ceapă verde mărunțită și felii de roșii.
Timp de pregătire40 minute
Cantitate rezultată8 bucăți
Informații nutriționale/ 1 bucată
Calorii100 Kcal
Carbohidrați5 g
Fibre2 g
Proteine11 g
Grăsimi4 g